MOJ SIN RANIJE JE IMAO OBEZBEĐENJE: Majka Vedrana Repčića za Kurir: Nije tačno da je ubio zbog 200 dinara, NIJE TRAŽIO POMILOVANJE
Mesto zločina Repčič ubijen na parkingu ispred svoje zgrade, Foto: Ana Paunković, Privatna Arhiva

Ispovest

MOJ SIN RANIJE JE IMAO OBEZBEĐENJE: Majka Vedrana Repčića za Kurir: Nije tačno da je ubio zbog 200 dinara, NIJE TRAŽIO POMILOVANJE

Crna Hronika -

Vedran je posle ranjavanja pre pet godina imao dve teške operacije, njegov život sastojao se od poseta fizioterapeutima, priča doktorka Mira Repčić

Vedran Repčić (41), koji je ubijen u sredu u Ulici braće Jerković, ranije je imao obezbeđenje, potvrdila je njegova majka Mira Repčić za Kurir i objasnila da je njen sin posle ranjavanja 2015. posećivao fizioterapeute.

Krenuo na vežbe

Repčić je ubijen je u sredu oko 10 časova na parkingu u blizini njegove zgrade, kada je muškarac u crnom ispalio tri hica u njega i pobegao.

- Vedran je bio dobar i brižan sin, posle ranjavanja, koje se dogodilo pre pet godina njegov život sastojao od operacija i poseta fizioterapeutima. Za normalno funkcionisanje mu je bila potrebna pomoć druge osobe, tako da nije mogao da ima kontakte, niti druženja, niti samostalne odlaske bilo gde. Pretnje nije dobijao, ali je imao obezbeđenje - rekla nam je njegova majka, doktorka Mira Repčić.

foto: Privatna Arhiva

Kako kaže, sve vreme otkako u novembru 2015. godine, upucan, proveo je pokušavajući da se osposobi za normalan život.

- Ostao mu je metak u glavi, plućnom krilu i jedan pored kičme. Imao je dve teške operacije, dva puta dnevno je vežbao da bi mogao da pokrene ruke. Imao je posledice, jedna ruka mu je bila nepokretna - priča majka.

Kobnog jutra, tvrdi majka ubijenog Repčića, krenuo je kod fizioterapeuta.

- Išao je na vežbe sa svojim terapeutom. Svi koji smo ga neizmerno voleli nadamo se da će policija pronaći onoga ko je pucao u invalida - poručila je Mira Repčić.

Dobar komšija

Komšinica i prijateljica Vedrana Repčića kaže da je prema njima bio dobar:

- Vedran je bio pažljiv i privržen. Dobar komšija, koji je obožavao moju decu, stalno im je nešto kupovao i igrao se sa njima.

NIJE TRAŽIO POMILOVANJE

Vedran je bio 14 godina u zatvoru

Mira Repčić rekla je da je njen sin odslužio kaznu zatvora.

- Vedran je bio 14 godina u zatvoru, nije želeo skraćenje i pomilovanje. Nije tačno to što su neki rekli da je ubio čoveka zbog sto-dvesta dinara - rekla je majka ubijenog.

Podsetimo, Repčić je bio osuđen zbog ubistva Predraga Milosavljevića, 3. avgusta 1998. godine.

Kurir.rs/ J. Rafailović Foto: Ana Paunković, Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track