VELIKI UDAR NA KLANOVE! Policajac postaje SVEDOK-SARADNIK, rešen je da otkrije sve o strašnom ratu škaljaraca i kavčana?
Foto: strana.ua

zna sve o pokušaju likvidacije

VELIKI UDAR NA KLANOVE! Policajac postaje SVEDOK-SARADNIK, rešen je da otkrije sve o strašnom ratu škaljaraca i kavčana?

Crna Hronika -

Rostislav Černobrovi, uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u atentatu na Radoja Zvicera u Kijevu, pristao je na saradnju sa ukrajinskim tužilaštvom

Ukrajinski policajac Rostislav Černobrovi, osumnjičen da je pomagao atentatorima iz Srbije i Crne Gore koji su maju u Kijevu pokušali da ubiju Radoja Zvicera, navodnog vođu kavačkog klana, navodno će postati svedok-saradnik, prenosi ukrajinski portal Detectiv-info.ua.

Kako navode izvori, policajac je spreman da otkrije sve što zna o atentatorima, ali i zaraćenim klanovima - kavačkom i škaljarskom, kao i o vezama kriminalaca s pojedinicima iz državnih struktura.

radoje zvicer
radoje zvicerfoto: detective-info.com.ua

Instrukcije od braće

- Černobrovi je uhapšen 27. maja u Odesi s državljanima Srbije i Crne Gore koji se sumnjiče da su pokušali da ubiju Zvicera. Priznao je da je učestvovao u organizaciji atentata. Otkrio je i da je bio u direktnom kontaktu s "balkanskim ubicama", ali i s još jednim čovekom, po imenu Semjon - rekli su izvori medija i dodali: - Policajac je priznao da je pružao logističku podršku atentatorima, kao i da je sa uhapšenom četvorkom, nakon pucnjave, bežao džipom. Kako je navodno naveo, dok su bežali nisu međusobno komunicirali, a instrukcije o tome kuda da se kreću dobijali su od izvesne braće.

ukrajinski policajac koji je sada svedok-saradnik
ukrajinski policajac koji je sada svedok-saradnikfoto: strana.ua

Prema rečima izvora, ukrajinski policajac, koji je šurovao s balkanskom mafijom, navodno je pristao da dobije status zaštićenog svedoka i već je pušten iz pritvora.

- Njegova saznanja će pomoći da se otkriju veze pojedinaca iz države s kriminalcima sa Balkana - naveli su izvori i dodali da se istraga o pokušaju ubistva Radoja Zvicera nastavlja.

- Pritvor je za još 10 meseci produžen Nišlijama Petru Jovanoviću, zvanom Peca Pitbul, i Milanu Brankoviću i državljanima Crne Gore Emilu Tuzoviću i Stefanu Đukiću zbog izuzetne složenosti slučaja. Utvrđuje se ko im je olakšao prelazak granica, ko im je omogućio lažna dokumenta, nabavio oružje i telefone - naveli su mediji.

stefan dukić
stefan dukićfoto: strana.ua
emil tuzović
emil tuzovićfoto: strana.ua
petar jovanović
petar jovanovićfoto: strana.ua
milan branković
milan brankovićfoto: strana.ua

Odmazda za Atinu

Podsetimo, istražitelji sumnjaju da je atentat na Zvicera bila odmazda za dvostruko ubistvo u Atini 19. januara.

igor dedović i stevan stamatović
igor dedović i stevan stamatovićfoto: Privatna Arhiva

- Likvidirani su Igor Dedović, jedan od vođa škaljarskog klana, i Stevan Stamatović. Navodno, sumnja se da je nakon toga Alan Kožar s Damirom Hadžićem organizovao atentat na Zvicera i platio 500.000 evra. Atentatori su omanuli, a Kožar i Hadžić su izrešetani u julu na Krfu - podseća izvor i dodaje da je samo dva dana pre likvidacije u Atini, 17. januara, u Beogradu ubijen Marko Vuković, Zvicerov kum.

Opasne veze

Saradnja s Hadžićem ih koštala glave?

Istražitelji sumnjaju da su likvidacije koje su se u oktobru i novembru dogodile na Novom Beogradu povezane s ratom škaljarskog i kavačkog klana. Postoje operativni podaci koji ukazuju na to da su i ubijeni Aleksandar Šarac i ubijeni Bojan Mirković, iako nisu bili ključni igrači, sarađivali sa škaljarskim klanom i navodno bili na vezi s likvidiranim Damirom Hadžićem, te nabavljali automobile za likvidacije u režiji "škaljaraca".

Isti ubica nišanio kumove

Peca Pitbul pucao u Vukovića i Zvicera?

Nišlija Petar Jovanović, zvani Peca Pitbul, koji je uhapšen u Ukrajini zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva Radoja Zvicera, osumnjičen je i za ubistvo Zvicerovog kuma Marka Vukovića na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Foto: STRANA.UA, Detectiv-info.ua, Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track