BELGIJANAC, ALBANAC I MUŠKARAC S KOSMETA STIGLI NA BATROVCE: Vozač govorio u ime svih, pa nastao haos! Evo šta su carinici našli
Foto: Carina Srbije

sprečen pokušaj krijumčarenja

BELGIJANAC, ALBANAC I MUŠKARAC S KOSMETA STIGLI NA BATROVCE: Vozač govorio u ime svih, pa nastao haos! Evo šta su carinici našli

Crna Hronika -

Carinici i policija su tokom prošle sedmice na prelazima Batrovci i Gostun sprečili dva pokušaja krijumčarenja delova naoružanja, oružja i municije, među kojima su se našli optički i laserski nišani, taktičke led lampe, termovizijska kamera, pištolj i više od 400 bojevih metaka, saopštila je Uprava carina.

Na prelazu Batrovci prekršaj je otkriven 13. novembra, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen BMW belgijskih registarskih oznaka, kojim su putovala trojica muškaraca, Belgijanac, Albanac i jedan sa Kosova i Metohije.

Na pitanje šta imaju da prijave carinskoj kontroli, 42-godišnji vozač je u ime svih odgovorio da nemaju ništa sem ličnog prtljaga.

foto: Carina Srbije

Dodao je da putuju na teritoriju AP Kosovo i Metohija, jer su mu navodno, kao vlasniku privatne firme u Belgiji potrebni radnici, kao i da su i dvojica saputnika zaposleni kod njega.

foto: Carina Srbije

Međutim, detaljnom kontrolom u putnim torbama i koferima koji su se nalazili u prtljažniku, među garderobom su pronađena dva optička nišana, jedan laserski nišan, dve taktičke led lampe i jedna termovizijska kamera.

foto: Carina Srbije

Protiv vozača automobila, državljanina Belgije i jednog od njegovih saputnika sa teritorije KIM, koji su se prijavili kao vlasnici neprijavljenih delova naoružanja, pokrenuti su prekršajni postupci pred nadležnim sudom.

foto: Carina Srbije

Na prelazu Gostun je 10. novembra je zaplenjen pištolj marke "zastava", kalibra 7,62mm sa 400 pripadajućih bojevih metaka, kada je u krijumčarenju osujećen 52-godišnji državljanin Crne Gore, koji je takođe rekao da nema ništa da prijavi carinskoj kontroli.

foto: Carina Srbije

Pošto je automobil detaljno pregledan, najpre je na podu ispred suvozačkog sedišta u plastičnoj kesi pronađen pištolj, da bi potom, pregledom prtljaga u rancu, među garderobom, bila pronađena i kesa sa 401 metkom TT-7,62mm.

Crnogorskog državljanina su zajedno sa oružjem i municijom preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost, navodi carina.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track