POČELO ZATVORENO SUĐENJE NAPASNIKU IZ NIŠKE BANJE: Silovao komšinicu (65), a kad je naišla policija, ONESVESTIO SE
Foto: Profimedia

BEZ PRISUSTVA JAVNOSTI

POČELO ZATVORENO SUĐENJE NAPASNIKU IZ NIŠKE BANJE: Silovao komšinicu (65), a kad je naišla policija, ONESVESTIO SE

Crna Hronika -

U Višem sudu u Nišu počelo je suđenje Saši V. iz Niške Banje koji je optužen da je 23.marta ove godine silovao komšinicu staru 65 godina u njenoj kući u ovom mestu. Zbog delikatnosti postupka i zaštite interesa zlostavljane žene, sudsko veće je danas donelo odluku da se suđenje odvija bez prisustva javnosti.

"Današnji glavni pretres je održan, dokazni postupak je otpočeo, optuženi je izneo svoju odbranu. Sud je doneo odluku o isključenju javnosti, radi zaštite interesa oštećene, jer se radi o krivičnom delu protiv polne slobode. Optuženi se nalazi u pritvoru", saopštila je za "Blic" portparolka Višeg suda u Nišu Irena Gušić.

U Višem sudu u Nišu postupak protiv Saše V. se vodi za krivično delo silovanje iz čl.178 st.1 KZ.

Saš aV. je komšinici dosađivao ljubavnim SMS porukama, ali ga je ona prijavila pa je upozoren da je više ne uznemirava, ali se on 23. marta pojavio na njenim vratima. Ona je pokušala da zalupi vrata kada je videla o kome se radi, ali je osumnjičeni odgurnuo, upao u stan i nakon toga nasrnuo na nju. Napadnuta žena je uspela da pošalje SMS poruku drugarici da je neko siluje, pa je njena prijateljica alarmirala policiju koja se srećom nalazila u blizini. Videvši patrolu policije napadač se onesvestio pa je čak vođen i na preventivni pregled na Infektivnu kliniku zbog sumnje da ima korona virus.

Suđenje optuženom Saši V. se nastavlja 11.decembra.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track