Najnovije vesti

ZAIGRAO SE NA PUNKTU MERDARE, MISLIO PREVARIĆE CARINIKE: Kamiondžija prijavio neki sitniš, zastao pa počeo da ih trpa baš ovde!
Foto: Carina Srbije

pokušao da sakrije, stvarno naivno

ZAIGRAO SE NA PUNKTU MERDARE, MISLIO PREVARIĆE CARINIKE: Kamiondžija prijavio neki sitniš, zastao pa počeo da ih trpa baš ovde!

Crna Hronika

BEOGRAD - Carinici su na kontrolnom punktu Merdare uspeli da spreče vozača kamiona, mađarskog državaljanina, da prokrijumčari 30.000 evra, uprkos tome što je deo novca pokušao da sakrije u ručni frižider.

Slučaj je otkriven kada je iz Prištine pristigao prazan kamion mađarskih registarskih oznaka, sa prikolicom za prevoz stoke.

Vozač je rekao da kod sebe ima nešto malo novca za put, daleko manje od iznosa koji se mora prijaviti.

foto: Carina Srbije

Kontrolom kabine, pored menjača, pronađena ručna torba puna deviza zbog čega je carinik naložio vozaču da uzme torbu i krene u carinske prostorije, kako bi neprijavljeni novac bio prebrojan.

Dok je izlazio iz kabine, vozač je uspeo da deo novca izvadi iz torbe i da ga sakrije u ručni frižider koji je bio u kabini.

Kada je doneo torbu u prostoriju za pregled i otvorio je, cariniku je bio očigledno da deo novca nedostaje.

foto: Carina Srbije

Nakon ponovne kontrole kabine u frižideru su nađeni svežnjevi novca. Od pronađenih 30.900 evra vozaču je vraćena dozvoljena suma od 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pred sudom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...