drama

INCIDENT U KOVID BOLNICI U NIŠU: Prilikom intervencije zapalila se boca sa kiseonikom, lakše povređeno troje medicinskih radnika

Crna Hronika -

U kovid bolnici u Nišu zapalila se boca s kiseonikom oko 13,30 sati, a pritom je lakše povređeno troje zdravstvenih radnika. Prve informacije su bile da je povređen i jedan pacijent, ali to nam nije potvrđeno.

Nikola Marković, portparol Kliničkog centra u Nišu demantuje da se dogodila eksplozija boce s kiseonikom.

- Pacijent sa lošom kliničkom slikom je došao u kovid bolnicu u novom Kliničkom centru. Prilikom prijema, zdravstveno osoblje mu je odmah ukazalo pomoć i hteli su da priključe priručnu bocu s kiseonikom koja se, iz za sada neutvrđenih razloga, zapalila. Medicinsko osoblje je uz pomoć odlično opremljenog protiv požarnog sistema u zgradi odmah ugasilo požar. Pacijent nije povređen, a troje radnika su odmah zbrinuti u Urgentnom centru Kliničkog centra.

foto: M.S:

Nema veće materijalne štete. na licu mesta su odmah došli vatrogasci i policija, a istraga će utvrditi pod kojim okolnostima je došlo do požara - rekao nam je Marković.

Zoran Perišić, novi direktor Kliničkog centra se javio na telefon dopisniku Kurira, ali je ubrzo verovatno prekinuo vezu jer se kasnije nije javljao da prokomentariše ovu situaciju.

Direktor KC Niš:Svi su dobro, incident će se ispitati

U niškom Kliničkom centru danas je eksplodirala boca sa kiseonikom i izazvala požar, u kome se manje povrede zadobile tri zdravstvene radnice, dok pacijent nije povređen.

Kako je rekao direktor Kliničkog centra Niš Zoran Perišić, incident se dogodio oko 13:20 časova, kada se prilikom transporta pacijenta iz kola Hitne pomoći na jedinicu intezivne nege, priručna boca sa kiseonikom, pri povećanju protoka kiseonika, zapalila.

Perišić je naveo da je osoblje ubrzo priskočilo u pomoć i ugasilo požar.

Povređene su dve doktorke sa anestezije i jedna anestetičarka dobrog su zdravstvenog stanja i biće smeštene u Klinički centar u prostoriji za posmatranje, a pacijent nije povređen, kaže direktor te zdravstvene ustanove.

"Svi su dobro, dve doktorke i anestetičarka imaju manje povrede. Ostaće tu kratko vreme, dok ne budemo sigurni da je sa njima situacija takva da ih možemo pustiti kući", rekao je Perišić novinarima u Nišu.

Naveo je i da će incident biti ispitan, te da će se utvrditi da li postoji nečiji propust i ko je odgovaran za to.

(Kurir.rs/M.S/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track