SRBIN KASNO U NOĆ IZ ŠTUTGARTA STIGAO U HORGOŠ: Carinici mu našli 6 sumnjivih kutija, on pokušao da ih slaže SVE SU MU UZELI FOTO
Foto: Carina Srbije

sprečen pokušaj krijumčarenja

SRBIN KASNO U NOĆ IZ ŠTUTGARTA STIGAO U HORGOŠ: Carinici mu našli 6 sumnjivih kutija, on pokušao da ih slaže SVE SU MU UZELI FOTO

Crna Hronika -

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, tokom proteklog vikenda sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili profesionalnu muzičku opremu i rezervne delove za kamione, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 1.200.000 dinara.

foto: Carina Srbije

Neprijavljena muzička oprema otkrivena je kasno noćas, kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao "ford galaksi", novosadskih registarskih oznaka.

Njime je iz Štutgarta ka Veterniku sam putovao 35-godišnji državljanin Srbije, koji je prilikom susreta sa carinicima rekao da nema ništa za prijavljivanje. Detaljnom kontrolom automobila utvrđeno je da se iza vozačkog sedišta, kao i u prtljažniku pored kofera i među ličnim stvarima nalazi šest kutija sa novom muzičkom opremom.

foto: Carina Srbije

Na pitanje carinika o čemu je reč, putnik je odgovorio da se radi o delovima kompjutera koji ne vrede mnogo. Proverom je utvrđeno da se ipak radi o potpuno novoj, profesionalnoj muzičkoj opremi.

foto: Carina Srbije

Uz zapisnik o prekršaju zadržano je nekoliko mikseta i druge studijske muzičke opreme, vredne preko milion dinara.

Sličan prekršaj zabeležen je i dva dana ranije na ovom prelazu, kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen "BMW" mađarskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 22-godišnji mađarski državljanin.

On je takođe tvrdio da nema ništa za prijavljivanje, da bi fizičkim pregledom u automobilu bilo pronađeno osam kutija sa novim delovima za kamion.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track