CELA ŠVAJCARSKA PRIČA O OVOM SRBINU: Osuđen zbog 40 krađa u Badenu, čak 19 puta pljačkao crkve?!
Foto: Tele M1.ch Printscreen

bruka nam naciju

CELA ŠVAJCARSKA PRIČA O OVOM SRBINU: Osuđen zbog 40 krađa u Badenu, čak 19 puta pljačkao crkve?!

Crna Hronika -

BADEN - Srpski državljanin osuđen je na šest godina zatvora zbog 40 pljački koje je izvršio u periodu između 2014. i 2016. godine na području Badena u Švajcarskoj.

Viši javni tužilac Dominik Aufdenblaten potvrdio je ovu informaciju portalu Tele M1 uz objašnjenje da je srpski državljanin "negirao pratkično sve što je mogao".

foto: Tele M1.ch Printscreen

- Optuženi je negirao da je počinio sva dela koja se nisu mogla jasno dokazati. Za dosadašnja zlodela platio je cenu - kazao je tužilac.

Portal prenosi da je Srbin u pljačkaške pohode išao sa saučesnikom koji je u međuvremenu osuđen i nalazi se u zatvoru.

foto: Tele M1.ch Printscreen

Zanimljivo je da su od 40 objekata koji su se našli na meti pljačkaškog tandema, 19 njih bile crkve. Srbin je na suđenju negirao da je znao da ulazi u bogomolje, a utvrđeno je da je sa saučesnikom odneo ukupno pola miliona švajcarskih franaka, što je oko 450.000 evra.

U Vetingenu starešina crkve iz koje su ukrali oko 10.000 franaka kazao je da su provale postale uobičajena praksa iako se kutije za priloge prazne na kraju svakog dana. Iz druge crkve na području Brug-Vindiš, koju su oštetili za hiljadu franaka, starešine kažu da u počiniocima mora postojati neko ogorčenje prema crkvi.

(Kurir.rs/Blic/TeleM1.ch)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track