DRAMA U BEOGRADU: Džipom probio ogradu Narodne skupštine, naoružan šipkom vikao:"Ministri, napolje!"
Foto: Nemanja Nikolić

incident

DRAMA U BEOGRADU: Džipom probio ogradu Narodne skupštine, naoružan šipkom vikao:"Ministri, napolje!"

Crna Hronika -

Pavle B. (41) uhapšen je juče nakon što je džipom "tojota rav 4" probio zaštitnu ogradu ispred Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu, a potom se dao u beg. Incident, u kom nije bilo povređenih, desio se oko 14.25, a osumnjičeni je pokušao da pobegne.

Bežao od policije

- Kada je probio ogradu, pomahnitali vozač istrčao je iz vozila i dao se u beg. U ruci je imao šipku i sve vreme je vikao: "Ministri, napolje!" Pretrčao je ulicu i uleteo u Pionirski park, a onda se sapleo i pao - pričaju zaprepašćeni očevici i dodaju:

zakucao se džipom
zakucao se džipomfoto: Nemanja Nikolić

- Policajci koji su obezbeđivali Skupštinu sve vreme su trčali za njim i uspeli su da ga savladaju. Scena je bila kao na filmu.

Pavle B. snimao video pre incidenta
Pavle B. snimao video pre incidentafoto: Adria Media TV

"Tojotu" Pavla B. pregledala je policija zbog sumnje da u vozilu ima eksploziva. - Eksploziv nije nađen, a vozilo parking službe odvezlo je džip. Za to vreme, Pavle B. je uhapšen, a ekipa saobraćajne policije ga je alkotestirala - navodi izvor Kurira i dodaje da je Pavle B. potom sproveden u policijsku stanicu i da mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Najavio na Fejsu

Osumnjičeni je neposredno pre rušenja ograde ispred Skupštine na Fejsbuku objavio niz postova, ali i snimak u kom poziva ljude da izađu na ulice.

osumnjičeni alkotestiran
osumnjičeni alkotestiranfoto: Nemanja Nikolić

- Odlučeno je! Dokle ja da krvarim za vas više! Danas svi na ulice, ko ne izađe sam, biće izveden. Boli te glava, tebra?! Brufen. Aj napolje. Svi na ulice, žurka. Danas se dešava. Sve što treba da uradiš je da se pojaviš. Od stana do stana, bez maltretiranja, napolje, bre! - urlao je Pavle B. u kameru i pokazivao krv na ruci.

Poznat policiji

Hapšen zbog droge i simpatizer Levijatana

Kako nezvanično saznajemo, Pavle B. odranije je poznat policiji. - Osumnjičeni ima dosije, a navodno je hapšen zbog posedovanja droge i krijumčarenja ljudi - rekao je naš izvor i dodao da je osumnjičeni i simpatizer pokreta Levijatan, koji se bavi zaštitom životinja, a čiji su članovi bili akteri brojnih nasilnih incidenata.

On je u još nekoliko statusa pozivao "braću i sestre" da izađu na ulicu. - Policija ispituje zbog čega je osumnjičeni uleteo u Skupštinu i zbog čega je pozivao građane da izađu na ulice - rekao je izvor.

(Kurir.rs/ J. Ivić - J.Rafailović/ Foto: Nemanja Nikolić, printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track