LAŽNE ZNAČKE DOVODE GRAĐANE U ZABLUDU: Ministar policije i predstavnici sindikata razgovarali o izgledu službene legitimacije
Foto: MUP Srbije

sastanak

LAŽNE ZNAČKE DOVODE GRAĐANE U ZABLUDU: Ministar policije i predstavnici sindikata razgovarali o izgledu službene legitimacije

Crna Hronika -

Ministar policije Aleksandar Vulin razgovarao je juče sa predstavnicima Sindikata srpske policije, a na sastanku su se dotakli i aktuelne teme policijskih znački.

Podsetimo, prethodnih dana pokrenula se tema lažnih znački, koje su oduzimane od kriminalaca, a za samo mesec dana oduzeto ih je 30. Iz MUP su i ranije najavili rešenje ovog problema.

- Na sastanku je bilo reči i o konkretnim pitanjima vezanim za izmene određenih propisa, među kojima je izmena uredbe o izgledu, formi i sadržini službene značke i službene legitimacije.

Zaključeno je da su takve izmene neophodne, jer lažne značke, pored toga što mogu da dovedu građane u zabludu i da predstavljaju predmet izvršenja krivičnog dela, ugrožavaju i bezbednost policajaca - saopštio je MUP.

Ministar je razgovarao i o poboljšanjima uslova rada policijskih službenika, a ugovoren je nastavak saradnje o pitanju socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih.

Kurir.rs/ J. I./ Foto MUP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track