Zahtev za istragu o smrti kadeta sledeće nedelje

Zahtev za istragu o smrti kadeta sledeće nedelje

Crna Hronika -
Reč je o specifičnom i osetljivom slučaju i razumljivo, nismo hteli i nećemo ništa prejudicirati do zvaničnog podizanja zahteva za istragu, objasnio je Vasić

JAGODINA - Zamenik višeg tužioca u Jagodini Miomir Vasić izjavio je da će naredne sedmice podići zahtev za istragu o pogibiji kadeta Vojske Srbije na vojnom poliginu "Pasuljanske livade" 18. juna.

"Svi prikupljeni podaci su kod mene, proučio sam ih, juče sam bio i na Vojnoj akademiji i ja ću sledeće nedelje, otprilike u sredu, podneti zahtev za istragu oko stradanja kadeta", rekao je Vasić.

Slučaj je stigao do te faze i u istražnom postuku ćemo videti, a sada "ne bih ništa o tome protiv koga i koliko lica, bićete obavešteni za par dana", kazao je on.

Prema njegovim rečima, "tužilaštvo može da izda saopštenje za javnost onog momenta kada zvanično stavimo zahtev za sprovođenje istrage protiv nekog lica".

"Reč je o specifičnom i osetljivom slučaju i razumljivo, nismo hteli i nećemo ništa prejudicirati do zvaničnog podizanja zahteva za istragu", objasnio je Vasić.

Na Poligonu Vojske Srbije "Pasuljanske livade" 18. juna, u toku priprema za vežbu "Diplomac 2012", od projektila bacača granata koga su pronašli poginili su kadeti četvrte godine Milina Miletić iz Gornjeg Milanovca i Filip Milojević iz Gornje Trnave kod Topola, a petoro kadeta povređeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track