NIŠLIJI 6 GODINA ROBIJE: Opljačkao devojku, ali je prvo pokušao da je siluje
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

presuda

NIŠLIJI 6 GODINA ROBIJE: Opljačkao devojku, ali je prvo pokušao da je siluje

Crna Hronika -

NIŠ - V.V. iz Niša osuđen je na šest godina zatvora jer je 27. jula 2019. godine, pokušao da siluje Nišlijku S.Ć. a kada to nije uspeo, on ju je opljačkao.

Sve se dogodilo na Železničkoj stanici u Nišu gde je V.V. pokušao da siluje ženu između dva vagona, ali ona ga je tada, kako su pisali mediji, šutnula u međunožje i tako se odbranila. On je tada uspeo da je obori i da joj otme 300 dinara i telefon koji košta oko 100 evra. Nakon toga je pobegao.

- Okrivljeni V.V. je oglašen krivim zbog krivičnog dela silovanje u pokušaju iz člana 178. stav 1. Кrivičnog zakonika u vezi sa članom 30. КZ u sticaju sa krivičnim delom teška krađa iz člana 204. stav 1. tačka 3. КZ, pa mu je sud za krivično delo silovanje u pokušaju utvrdio kaznu zatvora u trajanju od pet godina, a za krivično delo teška krađa, kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci, pa je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina – saopštila je Irena Gušić, portparol Višeg suda u NIšu.

On je prvo osuđen na četiri godine zatvora, ali je prvostepena presuda Višeg suda preinačena na šest godina zato što je Apelacioni sud predmet vratio na ponovno odlučivanje.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track