Najnovije vesti

SRPSKA PREVARANTKINJA OSUĐENA NA ZATVOR: Varala ljude da je vračara, govorila da će im umreti dete, pa im KRALA PARE
Foto: Shutterstock

MAZNULA VIŠE OD 2 MILIONA DINARA

SRPSKA PREVARANTKINJA OSUĐENA NA ZATVOR: Varala ljude da je vračara, govorila da će im umreti dete, pa im KRALA PARE

Crna Hronika

Državljanka Srbije Patricija Đorđević (37) osuđena je u Tesliću na godinu dana zatvora zbog teške krađe, tačnije zbog lažnog gatanja!

Ova poznata prevarantkinja, osuđena je za krađu 10.000 KM (600.262 din) jednoj Teslićanki. Novac joj je ukrala tokom vračanja i seanse u kojoj joj je, kako je tvrdila, "spasavala dete od smrti", prenosi Blic.

Ovaj slučaj dogodio se 11. juna ove godine kada je Patricija došla do kuće oštećene J. R. i ponudila joj prekrivač na prodaju, što je žena odbila.

Nakon toga stupila je u komunikaciju sa ženom, govoreći joj da je ona "vidi da je" dobra i poštena osoba, ali da ima puno dušmana i problema. Takođe joj je rekla da njeno najstarije dete neće umreti prirodnom smrću, te da će joj novac koji ima u šteku biti potreban za sahranu ćerke!

Nakon ove jezive rečenice, nesrećnoj ženi je ponudila da joj seansom - vračanjem pomogne da spasi svoje dete. Od žene je zatražila da joj donese tri slavske sveće, tri zrna tamjana i jedan crveni konac, a što je ona i učinila. Nakon što je ženu nagovorila na seansu, gatara iz Srbije je ušla u kuću i zatražila da joj J. R. donese i sav novac i zlato koje ima u kući.

Za seansu je tražila i kafu, šećer, so, hleb, crkvene kalendare i jedno jaje pa ju je ubedila da će nad tim izvršiti obred vračanja.

"Oštećena joj je donela zlatni nakit i više od 10.000 KM, a za vreme vršenja seanse preko glave joj je stavila majicu, te je od nesrećne žene oduzela sav novac koji je stavila na sto. Ostale stvari zamotala je u foliju i potom stavila u kesu, govoreći oštećenoj da kesu ne sme otvarati tri dana", navodi se u optužnici.

Patricija Đorđević je uhapšena po poternici kada je pokušala da pređe granicu na prijelazu Popovi kod Bijeljine. Ispostavilo se da je osumnjičena za još tri prevare u Banjaluci, Trebinju i Bileći, gde je lakovernima ukrala više od 35.000 KM (2.100.916 dinara).

U potrazi za žrtvom, prevarantkinja je išla od vrata do vrata pokušavajući da uđe u dom lakovernih građana. U zavisnosti od situacije, ulogu je prilagođavala pa je od nekih domaćica tražila pomoć, nekima glumila trgovca. Sve bi se završilo tako što bi im govorila da im "vidi" smrt bliskog člana porodice nudeći pomoć u skidanju magije da do toga ne dođe. Potom bi ih "olakšala" za sav novac koji imaju.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...