GRIZE ME SAVEST, STALNO PLAČEM: Ubica baka Vere traži da ide u Psihijatrijsku bolnicu
Foto: M.S.

U SUDNICU JE DOVEDEN VEZAN

GRIZE ME SAVEST, STALNO PLAČEM: Ubica baka Vere traži da ide u Psihijatrijsku bolnicu

Crna Hronika -

Odbrana Vladana Grahovca (28), optuženog za ubistvo Jelice Tatarovski (82), iz milošte zvane baka Vere, zatražila je od sudije Višeg suda da se ovaj nekada ikonopisac prebazi iz zatvora u Psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici zbog krupnih psihičkih problema.

On je doveden danas vezan u sudnicu, a vidno je da je bio pod sedativima kao i da se ugojio preko 100 kilograma.

Sudija Mirko Drašković je odbio taj predlog odbrane, obrazloživši "da bi onda 90 odsto osumnjičenih mogao tako da prebaci u ovu bolnicu" odnosno bez stručnog mišljenja medicinskih veštaka.

On je rekao da ne dozvoljava da se sasluša Saša Dimitrijević, zatvorski lekar, a čije izlaganje je predložila odbrana.

Drašković je naveo da u procesu "Dimitrijević nije ni svedok ni veštak", ali i napomenuo da može da se zatraži ponovno veštačenje Grahovčevog zdravstvenog stanja.

Grahovac je ranije rekao da ima mnogo primedbi na pisani dokument o medicinskom veštačenju.

- Grize me savest zbog onoga što sam učinio. Stalno plačem. Nedavno mi je bila baka s majčine strane i sve je strašno što se dogodilo. Moram da kažem da je nalaz veštačenja napisan na nivou srednjoškolskog sastava. Za mene je sve ovo stresno i stalno primam injekcije leka za smirenje - rekao je ranije Vladan Grahovac iz Raške na suđenju gde se tereti da je sa 26 uboda nožem i par udaraca čekićem ubio nedužnu ženu.

On se sumnjiči 1. septembra prošle godine ubio Jelicu Tatarovski (82) u njenom stanu na Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu, a gde joj je pritom oteo 760 evra.

Grahovac je, inače, te noći zakucao na baka Verina vrata i pošto je nekada stanovao u toj zgradi sa bratom, ona ga je poznavala i otvorila mu, a onda ju je ubio. Grahovac je kasnije svedočio da nije bio svestan šta je učinio jer je bio u alkoholisanom stanju i pod narkoticima.

Suđenje se nastavlja 29. januara sledeće godine kada bi trebalo da svedoči medicinski veštak Radovan Karadžić , a koji se danas bez valjanog opravdanja nije javio sudu zbog svog izostanka.

(Kurir.rs/ M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja