DRAGAN ŠEVO PRIZNAO UBISTVO MONAHA: Hteo sam da ukradem novac zbog dugova, nisam planirao da ubijem Stefana!
Foto: ATV/Facebook/Youtube

zločin u manastiru glogovac

DRAGAN ŠEVO PRIZNAO UBISTVO MONAHA: Hteo sam da ukradem novac zbog dugova, nisam planirao da ubijem Stefana!

Crna Hronika -

Dragan Ševo, osumnjičen da je u manastiru Glogovac kod Šipova ubio monaha Stefana Ačića, u policiji je priznao zločin, ali je rekao i da nije imao nameru da to uradi, već samo da ukrade novac od priloga.

Kako navode Večernje novosti pozivajući se na izvor blizak istrazi, Ševo je znao da u manastiru ima novca od priloga, a kako je imao dugove, mislio je da samo ukrade pare.

- Ševo je kockar, a navodno je imao velika dugovanja. Kako je ranije boravio u manastiru, bilo mu je poznato da monasi imaju novac od priloga, pa je odlučio da dođe i ukrade te pare - rekao je izvor.

Monaha je, prema pisanju medija, ubio jer se "stvar otela kontroli" i nikako to nije planirao.

-Tvrdi da je nožem pokušao zaplašiti monaha, ali mu se on usprotivio. Stefan nije želeo da popusti i da mu preda novac. Navodno je bilo i naguravanja i tada je izbo monaha po grudima - pojasnio je izvor iz istrage Novosti.

Ševo je navodno na saslušanju ispričao i da čoveku koji ga je vozio nije znao da se zločin dogodio, već da je vest pročitao na Fejsbuku.

Podsetimo, Ševo je monaha Stefana, koji je rodom iz Inđije ubio 7. decembra. Posle zločina, Stefan je uspeo da telefonom pozove drugog monaha i kaže da ga je Dragan Ševo izbo. Uhapšen je dva dana kasnije u motelu "Nana" u Banjaluci, a tom prilikom je sebe posekao nožem, zbog čega se do juče nalazio u bolnici. Dragan Ševo danas je priveden u tužilaštvo, preneli su bosanski mediji.

Kurir.rs / Foto ATV, Facebook, Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track