OBRAČUN DRŽAVE S MAFIJOM! UHAPŠEN DARKO ELEZ:  Sarađivao sa beogradskim klanom bliskim kavčanima!
Foto: BETAPHOTO/MUP SRBIJE, Printscreen

pOČELO JE

OBRAČUN DRŽAVE S MAFIJOM! UHAPŠEN DARKO ELEZ: Sarađivao sa beogradskim klanom bliskim kavčanima!

Crna Hronika -

Vođa jedne od najopasnijih bandi u regionu priveden je u Batajnici po poternici iz Bosne i Hercegovine, a sumnjiči se i za dva ubistva

Darko Elez (40), koji važi za vođu jedne od najopasnijih kriminalnih grupa u regionu, uhapšen je u ponedeljak u beogradskom naselju Batajnica. Kako Kurir otkriva, lisice su mu stavljene u preduzeću koje je registrovano na ime njegove nevenčane žene R. M. (39). Izvor Kurira kaže da se Elez nije opirao hapšenju i da je mirno pošao sa policajcima.

hapšenje, D.E., Darko Elez
foto: MUP Srbije

Organizovani kriminal

Iz Višeg suda u Beogradu potvrđeno je da je Elez uhapšen po poternici Interpola, koju je za njim, zbog sumnje da je bio deo organizovane kriminalne grupe, raspisala BiH.

- Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal je u postupku pružanja međunarodne pravne pomoći saslušao osumnjičenog i doneo rešenje kojim mu se određuje privremeni pritvor, koji može trajati 18 dana - navodi se u saopštenju Višeg suda i dodaje da će mu pritvor biti ukinut ukoliko Bosna dokumentaciju za izručenje ne dostavi u tom roku.

Za koje konkretno krivično delo se Elez sumnjiči nije zvanično navedeno, ali je Viši sud naveo i da je zahtev za privođenje Srbiji dostavljen pet dana pre nego što je uhapšen.

- Elez je u Srbiji živeo od izlaska iz zatvora 2017. i vodio je lagodan život. Vozio je skupa kola i navodno se bavio poslovima vezanim za transport - kaže izvor.

Kako dodaje, prema operativnim saznanjima policije, Elez se navodno povezao sa jednom kriminalnom grupom iz Beograda, koja je znatno ojačala u poslednjih godinu dana.

- Reč je o grupi koja se dovodi u vezu sa serijom surovih zločina, otmica i ubistava, a koja je oslonjena na kavački klan iz Kotora i koju neki nazivaju „novi klan“ - otkriva izvor.

Zločini u Sarajevu

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić izjavio je da se Elez potražuje radi procesuiranja na temelju potvrđene optužnice koja ga tereti za organizovani kriminal u vezi sa više teških krivičnih dela, među kojima su ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga dela počinjena od 2005. do 2009, i dodao da je Elez i pod istragom i za teška krivična dela na području Istočnog Sarajeva počinjena od 2017. do 2019.

Kako nezvanično saznajemo, Elez je pod istragom za ubistvo vlasnika restorana „Rodeo“ Siniše Milićevića Tigra u maju 2018, kao i za ubistvo vlasnika kluba „Sparta“ Miloša Ostojića u januaru prošle godine u Istočnom Sarajevu.

Da je Elez imao značajno mesto i u podzemlju u Srbiji, svedoči pravosnažna presuda koja mu je 2012. izrečena u Beogradu, a kojom je bio osuđen na devet godina zatvora kao organizator grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i Bosne trgovala drogom, vršila iznude i druga krivična dela.

MINISTAR VULIN Vučić je objavio rat mafiji

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je juče da je hapšenje Darka Eleza dokaz da će u obračunu sa mafijom najpre pasti najveći mafijaši, kao i da nema zaštićenih, jer niko nije iznad zakona i države.

- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić objavio je rat organizovanom kriminalu i mafiji i on se ovako vodi. Ko ga nije ozbiljno shvatio, napravio je veliku grešku - izjavio je ministar i objasnio da je reč o višestrukom povratniku u izvršenju najtežih krivičnih dela.

Aleksandar Vulin
foto: Stefan Jokić

SUKOB Zbog misice zaratio s kumom

Darko Elez navodno je u sukobu sa kumom Đorđem Ždralom, koji služi kaznu od 20 godina zatvora zbog ubistva. Kumovi su, navodno, zaratili zbog Plejboj zečice i bivše misice Slobodanke Bobe Tošić, koja je bila u vezi i sa jednim i sa drugim. U postupku „Lutka“ ona je osuđena na dve i po godine zatvora, jer je, kako je utvrđeno, po Elezovom nalogu namamila Ždrala u sačekušu u naselju Korani u Lukavici. Ždrale je tada preživeo napad, a Elez, kom se za to sudilo u Beogradu, oslobođen je optužbi, dok je misica navodno pobegla iz kućnog pritvora i za njom je raspisana poternica Interpola.

Slobodanka Tošić
foto: Printscreen

Kompletan tekst OPŠIRNO pročitajte u današnjem štampanom izdanju KURIRA.

23.12.2020.naslovna
foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

STIGAO SPAS

Srbija prva u regionu dobila antikovid vakcinu!

BRITANCI SAOPŠTILI NAJNOVIJE ŠOK INFORMACIJE!

Naučnik iz Londona: Mutirana korona 70 odsto opasnija, a sada mnogo jače NAPADA DECU

SRPSKI ISTRAŽIVAČI ZA KURIR

U Srbiji još nije izolovan virus iz Velike Britanije

OPOZICIJA SE PODELILA I OKO IZBORNIH USLOVA

Niko od njih ne zna da kaže ni šta im tačno smeta u vezi s izborima!

PALA VLADA

Kurti ponovo kosovski premijer?! Nova vlast nemoguća bez Srba

CECA ZAVRŠILA U MUZEJU

Pevačicina slika u postavci posvećenoj bombardovanju!

KNJIGA VIKTORIJE MIHAJLOVIĆ OBJAVLJENA I U SRBIJI!

Mlada spisateljica poručuje: Tatina bolest sve nas je zbližila!

NEKI TO VOLE VRUĆE S PRAVOM POREDE S BUBOM U UHU!

Dirigent Predrag Vasić, koji danas radi u UN, otkriva sve tajne hit mjuzikla!

NE PROPUSTITE

DANAS DVA POKLONA U KURIRU: Sasomange oglasnik i POKLON IZNENAĐENJA

Kurir danas sve čitaoce daruje poklonom iznenađenja, samo izaberite onaj koji želite, nabrojaćemo neke: ljuštilica za voće i povrće, metalno rende, kašika za med, nož, skalpel, loptica skočicu, prsten za devojčice, šnalica za kosu, rajf, set za šivenje, istiskivač za pastu za zube, kašika za cipele, držač za mobilni telefon i još mnogo toga.

U Sasomange oglasniku ćete naći odabrane oglase za kupovinu i prodaju stanova, kuća, placeva, garaža, automobila, telefona, televizora, miksera, muzičkih instrumenata, nameštaja... Bukvalno za bilo šta!

Sasomange je novi onlajn oglasnik, koji se sastoji od internet portala i aplikacija, dostupnih i za iOS i za Android platforme, a svake srede uz dnevne novine Kurir dobijate na poklon selekciju besplatnih malih oglasa.

Celokupnu ponudu oglasa možete pronaći na Sasomange.rs, gde vas čeka preko 450.000 aktivnih oglasa u više od 90 kategorija i potkategorija.

Sasomange – jedno mesto na kom ima sve!

Sasomange
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Foto MUP RS, Privatna arhiva, Interpol

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track