NAPAD NA SRPSKU ŠKOLU U VITINI: Kamenicama razbili prozore, pa pokušali da obiju vrata, reagovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

PUKOM SREĆOM NIKO NIJE POVREĐEN

NAPAD NA SRPSKU ŠKOLU U VITINI: Kamenicama razbili prozore, pa pokušali da obiju vrata, reagovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Crna Hronika -

Osnovna škola "Mladen Marković" u Vitini na KiM, izdvojeno odeljenje škole Binač, napadnuta je danas popodne, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo. U tom multietničkom naselju kamenicama su razbijeni prozori škole i pokušano je obijanje ulaznih vrata.

Kancelarija za Kosovo u saopštenju zahteva od vlasti u Prištini da bez odlaganja otkriju i privedu počinioce, a od međunarodnih predstavnika očekuje "jasnu poruku da nasilje neće biti tolerisano" jer "ovakvi divljački ispadi mogu imati dalekosežne konsekvence u multietničkoj sredini".

"Nakon današnjeg neosnovanog hapšenja penzionera Svetomira Bačevića u Peći, sada su se na meti našla i srpska deca, a tek pukom srećom niko nije povređen", piše u saopštenju u kojem se navodi da su pritisak i nasilje nad srpskim stanovništvom i imovinom na Kosovu gotovo svakodnevni.

Uz ocenu da "takva razbojništva unose dodatni nemir i opravdani strah u srpskom narodu na Kosovu", Kancelarija Vlade Srbije je apelovala na njih da ostanu mirni i ne podležu provokacijama, poručivši da će "država iznaći način da osigura njihovu bezbednost".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track