DETALJI PLJAČKE LAŽNIH POLICAJACA: Nisu tražili samo novac, a na auto-putu Niš-Vranje meta je bilo vozilo nemačkih registracija
Foto: Kurir/ T.S.

DETALJI PLJAČKE LAŽNIH POLICAJACA: Nisu tražili samo novac, a na auto-putu Niš-Vranje meta je bilo vozilo nemačkih registracija

Crna Hronika -

U ranim jutarnjim satima u nedelju NN lice, predstavljajući se lažno da je policajac i koristeći policijske blinkere na automobilu, zaustavilo je drugo vozilo koje se kretalo prema Vranju,a u kome su bila dva strana državljanina.

Sa automatskom puškom u rukama, zatražio je da mu lica iz vozila predaju pasoše, novac i mobilne telefone.

Presretanje i iznuda dogodili su se na auto-putu Niš - Vranje kod sela Prevalac.

Za počiniocem ovog krivičnog dela se intezivno traga, potvrdio je Kuriru portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju Miodrag Stojanović

- Na auto-putu kod sela Prevalac,opština Vranje, NN lice upravljajući vozilom marke "seat" sa instaliranim blinkerima na vozilu, zaustavilo je drugo vozilo marke "audi A6" nemačkih registarskih oznaka koje se kretalo prema Vranju, a u kome su bila dva strana državljanina. Predstavljajući se kao policijski službenik sa automatskom puškom u rukama, zatražio je da mu lica iz vozila predaju pasoše, novac i mobilne telefone.Tom prilikom je od oštećenog E.A iz Severne Makedonije uzeo 1.200 eura i mobilni telefon, a od oštećenog M.O. iz Albanije 8.800 eura i mobilni telefon. Blinkeri su na prednjoj i zadnjoj strani vozila marke "seat" bili kod vetrobranskog prednjeg i zadnjeg stakla - navodi Stojanović.

Tužilaštvo je naložilo podnošenje krivične prijave protiv NN lica zbog krivičnog dela razbojništo,a za počiniocem ovog kriivičnog dela se intezivno traga.

Slučaj koji se odigrao na državnom putu E75 kod sela Prevalac je PU Vranje prijavljen je rano jutros. Policija je obavestila Osnovno javno tužilaštvo, izašla na lice mesta, izvršila uviđaj i intezivno se radi na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi sa slučajem.

Oštećeni koje je NN lice presrelo prijavili su slučaj policiji.

U Vranju će prema nezvaničnim saznanjima Kurira u istrazi na rasvetljavanju slučaja iznude novca presretanjem vozila na putu, zajedno sa vranjskom policijom raditi i inspektori kriminalistike iz Beograda.

(Kurir.rs/ T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja