JAUCI NEUTEŠNIH ĆERKI ODJEKIVALI KOD KNIĆA: Jezive scene na mestu požara u kome su stradali Milena i Lazar
Foto: Kurir/B.Đ.

VATRENU STIHIJU NISU MOGLI DA OBUZDAJU

JAUCI NEUTEŠNIH ĆERKI ODJEKIVALI KOD KNIĆA: Jezive scene na mestu požara u kome su stradali Milena i Lazar

Crna Hronika -

Stravičan požar u selu Ljuljaci, u opštini Knić, završio se tragedijom. Stariji bračni par izgoreo je u vatrenoj stihiji. Milena (82) i Lazar (80) Vučičević živeli su sami. Za sada je poznato da požar nije namerno podmetnut.

Kako Kurir saznaje, uzrok jezivog događaja je najverovatnije zapušen odžak. Milena je, kako kaže naš izvor, dogrevala kuću, jer je bilo hladno, a tu su bile drvene grede i lamperija koje su počele da gore. Vatra je neverovatnom brzinom zahvatila ceo objekat, komšije i vatrogasci su očajnički pokušavali da spasu ljude, ali to nažalost nije bilo moguće.

Ljuljaci, Knić
foto: Kurir/B.Đ.

Kada je osam vatrogasaca spasilaca stiglo na teren, Milena i Lazar su već bili živi spaljeni. Muž je bio nepokretan, a o njemu se najviše brinula supruga koja je sinoć i tragično preminula zajedno sa njim. Lazar je bio majstor, a komšije kažu da je bio izuzetno vredan čovek. Nastradali baka i deka iza sebe su ostavili dve ćerke i unuke.

Prema tvrdnjama našeg izvora, bračni par se sa jednom od njih čuo sat vremena pre požara i sve je bilo u redu. Sve se odigralo neverovatnom brzinom.

Ekipa Kurira je, jutro nakon požara, zatekla jeziv prizor ispred kuće Vučićevića. Beživotna tela su iznošena iz kuće u metalnim sanducima, a ćerke su stajale pored kola pogrebnog preduzeća i neutešno su zapomagale. Krici i jauci prostirali su se duž sela Ljuljaci.

Ljuljaci, Knić
foto: Kurir/B.Đ.

"Dragi moj roditelju, jao meni", čuli smo u trenutku kada je jedan sanduk unešen u kola.

Tu su bili okupljeni rodbina i komšije koji nisu želeli da razgovaraju, ne dozvoljavajući da se zabeleže fotografije izgorele kuće.

Lazar nije mogao da ustane iz kreveta i Milena i on su ostali zaglavljeni u kući koja je gorela. Skončali su u nezamislivim mukama. Bilo je teško da se uviđaj obavi. Započet je nakon požara, a završen tek narednog dana iz razloga bezbednosti. U toku noći, dolaskom porodice i komšija, uništeni su brojni tragovi, ali se istraga ipak nastavlja.

(Kurir.rs/B.Đ.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track