PRITVOR ZA PEDOFILA IZ NEGOTINA: Osumnjičeni negirao delo, zaštitnik građana pokrenuo kontrolu Centra za socijalni rad
Ilustracija, Foto: Shutterstock

napastvovao devojčice

PRITVOR ZA PEDOFILA IZ NEGOTINA: Osumnjičeni negirao delo, zaštitnik građana pokrenuo kontrolu Centra za socijalni rad

Crna Hronika -

Osnovno javno tužilaštvo u Negotinu odredilo je pritvor do 30 dana svom sugrađaninu T. F. (29), koji se terete krivično delo nedozvoljene polne radnje, nad svojom devetogodišnjom pastorkom i njenom vršnjakinjom.

Kako saznajemo, osumnjičeni je saslušan, izneo je odbranu, a delo je u celosti negirao. Kako nam je rečeno, pritvor mu je određen da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio delo. Za danas je planirano ispitivanje oštećenih.

T. F. je slobode lišen u subotu, iako se delo desilo nekoliko dana ranije. On je, navodno, kada je njegova pastorka u goste pozvala drugaricu, bio u sobi u donjem vešu.

Pastorka i njena prijateljica su ušle u sobu, u kojoj je bio mrak. Tu je, T.F. nezvanično, drugaricu svoje pastorke dodirivao po intimnim delovima tela, nakon čega ju je uhvatio za ruku i pokušao da je stavi na svoj polni organ.

Devojčica je pobegla kući i sve ispričala majci, koja je slučaj odmah prijavila policiji. Pre toga, T.F. joj je zapretio da događaju nikome ne sme da priča.

Po saznanjima našeg lista, obe devojčice su medicinski pregledane i ustanovljeno je da nije bilo obljube.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole Centra za socijalni rad u Negotinu

Posle saznanja iz medija da je nad dvoje dece iz Negotina izvršeno krivično delo nedozvoljene polne radnje, Zaštitnik gradjana je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad (CSR) u tom gradu, saopšteno je danas iz kancelarije Zaštitnika gradjana.U saopštenju se navodi da po zahtevu, Centar za socijalni rad Negotin treba da obavesti Zaštitnika gradjana i da li se porodice ove dece nalaze na evidenciji tog centra, kao i da li je ranije bilo prijava, saznanja ili sumnji o eventualnoj zloupotrebi, nasilju ili zanemarivanju dece.

"Zaštitnik građana je iz medija dobio informacije da je počinilac ovog krivičnog dela uhapšen, ali je zbog postojanja mogućnosti ugrožavanja ili povrede prava i najboljih interesa deteta zatražio od CSR Negotin da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju, merama i aktivnostima koje je preduzeo do sada", navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Novost/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track