NIJE POKUŠAO DA MI SPASI DETE, NEGO JE POBEGAO DA SPASI SEBE! Majka zgaženog Željka (19) JAUČE: Kakav je to radnik Hitne pomoći!
Foto: Marko Smiljković

Pijan ubio mladića

NIJE POKUŠAO DA MI SPASI DETE, NEGO JE POBEGAO DA SPASI SEBE! Majka zgaženog Željka (19) JAUČE: Kakav je to radnik Hitne pomoći!

Crna Hronika -

Željko Ristić (19) iz sela Šainovac preminuo je nakon što ga je „golfom“, kako se sumnja, pregazio M. P. (38), pa bez zaustavljanja pobegao

- Strašno mi je, strašno. Mrtav pijan je bio i ostavio mi dete da leži na putu, on je nekakav radnik Hitne pomoći. Umesto da pokuša da ga spase, on je pobegao da se sam spase. Ubijeno mi je dete koje nije ni mrava zgazilo! - kroz suze jauče majka. Nikola Perić, deda nastradalog Željka, skrhan od bola pokušavao je da uteši mladićevu majku Vesnu.

Željko Ristić (19) iz sela Šainovac kod Doljevca poginuo je u saobraćajnoj nesreći, i to ispred svoje kuće, kad je na njega u ponedeljak uveče automobilom, kako se sumnja, naleteo M. P. (38) iz Šainovca.

Željko Ristić
foto: Marko Smiljković

Nesreća se desila oko 22.30 sati, kad se Ristić vraćao kući s posla, a M. P. je, pošto ga je pregazio „golfom“, produžio bez zaustavljanja. U policiji je potvrđeno da je M. P. bio pod dejstvom alkohola, a kako nezvanično saznajemo, imao je 1,5 promila u krvi.

- M. P. je inače zaposlen u Hitnoj pomoći, tako da su se svi zaprepastili što je pobegao posle nesreće. U ponedeljak uveče nije bio na dužnosti, a navodno je posle udesa primljen na odeljenje toksikologije i tada se otkrilo da je najverovatnije on pregazio mladića, te je priveden - kaže izvor.

U porodici Ristić juče je vladala velika tuga, a kako kažu, Željko je nastradao na 30 metara od kućnog praga.

- Željko se vraćao s posla, trebalo je prvu platu da primi. Čekali smo ga kod kuće. Ja sam bila u spavaćici i videla sam da se dogodio udes, prošle su mi neke crne misli kroz glavu... Obukla sam se i krenula iz kuće. Zaustavljali su me, ali nisu mogli, morala sam da dođem do njega, da ga zagrlim. Dok je moje jedinče ležalo mrtvo, u Domu zdravlja se treznila ta pijanica. Strašno se osećamo svi - priča baka Dragica i nastavlja:

- Željko je bio za primer, dobar, vredan. Sunce moje, zlato. Ležao je mrtav, pokušavala sam pola sata da mu pomognem, ali nisam mogla. Kuću mi je zatvorio!

Više javno tužilaštvo je pritvorilo je M. P. na 48 sati, dok ne izađe na saslušanje pred sudiju.

Kurir.rs/M. Smiljković

Foto Kurir/Marko Smiljković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja