KURIR NA MESTU TRAGEDIJE UOČI BOŽIĆA U ZRENJANINSKOM BAGLJAŠU: Baka Bojanu ubila greda nakon eksplozije, evo šta kažu komšije
Foto: S.U.

poginula u rođenoj kući

KURIR NA MESTU TRAGEDIJE UOČI BOŽIĆA U ZRENJANINSKOM BAGLJAŠU: Baka Bojanu ubila greda nakon eksplozije, evo šta kažu komšije

Crna Hronika -

ZRENJANIN - Bojana U. (86) iz Zrenjanina, poginula je svojoj kući, u naselju Bagljaš, nakon, kako se sumnja, eksplozije izazvane curenjem gasa. Snažna eksplozija odjeknula je nekoliko minuta pre ponoći, uoči Božića i uznemirila građane tog dela Zrenjanina:

Bagljaš, Bojana U., tragedija, Zrenjanin, Božić
foto: S.U.

- Eksplozija je bila toliko snažna, da se ceo Bagljaš zaljuljao - svedočio je jedan od komšija nastradale starice koja je u kući bila sama. Prema njegovim rečima, njegova komšinica bila je slabovida, pa je iz kuće retko izlazila:

- Odmah sam alarmirao policiju i vatrogasce, i izašao na ulicu. Srče je bilo na sve strane, jer su od siline detonacije popucala stakla na ulazu u kuću. Plamen nije bio veliki. Vatrogasci su telo nesrećne starice izvlačili više od sat vremena iz ruševina dvorišnog dela kuće.

1 / 6 Foto: S.U.

Greda joj je pala preko tela. Iako su, kako smo čuli, lekari nakon izvlačenja pokušali reanimaciju, baka Bojani, nažalost, nije bilo pomoći - ispričao je komšija nastadale starice.

Bagljaš, Bojana U., tragedija, Zrenjanin, Božić
foto: S.U.

Kako se na licu mesta strašne tragedije moglo čuti, od siline eksplozije se urušio krov u dvorišnom delu kuće. Starica je, po svemu sudeći, spavala kad se, nakon eksplozije, krov urušio, a grede se sa plafona obrušile na nju. Telo nesrećne starice poslato je na obdukciju u nonovosadski Zavod za sudsku medicinu, a istraga policije i nadležnog tužilaštva u toku.

Bagljaš, Bojana U., tragedija, Zrenjanin
foto: S.U.

Bojana U. je iza sebe ostavila sina Ljubišu unuka i dve unuke bliznakinje, a žive nekoliko ulica. Svakodnevno su je, pričale su komšije obilazile, a naročito sin koji je i sam učestvovao u izvlačenju tela iz ruševina.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track