MILETA MILJANIĆ VOĐA GRUPE AMERIKA? Uhapšeni šef sindikata iz Njujorka umešao SRBINA u priču o organizovanom kriminalu
Foto: Printscreen

skandal

MILETA MILJANIĆ VOĐA GRUPE AMERIKA? Uhapšeni šef sindikata iz Njujorka umešao SRBINA u priču o organizovanom kriminalu

Crna Hronika -

Američko tužilaštvo otkrilo je da je Džejms Kahil, šef unije sindikata iz Njujorka i saradnik guvernera ove države, uhapšen prošlog oktobra, povezan s "grupom Amerika", kao i da je u prisluškivanim razgovorima pominjao Miletu Miljanića, navodnog vođu ove srpske kriminalne grupe, piše Krik.

Kako se navodi, Kahil je u razgovorima koje je tužilaštvo slušalo Miljanića nazivao "svojim čovekom". On je po nalogu tužilaštva uhapšen s desetoricom saradnika zbog sumnje da su uzimali mito i radili na štetu radnika koje su zastupali.

- Dokument koji je tužilaštvo poslalo sudiji dva dana pre Nove godine, pokazuje da je Kahil duboko povezan sa organizovanim kriminalom, pa i sa "grupom Amerika" - piše Krik, koji je kopiju dokumenta i objavio.

- Kahil je sebe nazivao poslednjim članom Vestisa, bande iz osamdesetih godina prošlog veka, čiji je član bio i njegov brat Miki Kahil - navodi Krik.

Sajt izveštava i da je jedan od vođa Vestisa bio i Srbin Boško Radonjić, koji je preminuo 2011.

- Sad, Boškova zamena je Majkl Majkl. On je moj čovek - prenosi Krik reči Kahila, a tužilaštvo navodi da govori o Mileti Miljaniću.

- Za Miljanića se veruje da je vođa srpske organizovane kriminalne grupe zvane "grupa Amerika", a Kahil se više puta tokom istrage s njim susreo - stoji u dokumentu.

Kurir.rs/J. I./ Foto: printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track