SRBIN PAO U AKCIJI LOGAN: Stefan posle ubistva navijača Vojvodine godinama bio u bekstvu! KONAČNO UHAPŠEN U BANJALUCI SA JATACIMA
Foto: Privatna Arhiva

uhvaćen

SRBIN PAO U AKCIJI LOGAN: Stefan posle ubistva navijača Vojvodine godinama bio u bekstvu! KONAČNO UHAPŠEN U BANJALUCI SA JATACIMA

Crna Hronika -

Stefan Stefanović (28), koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog smrti navijača Vojvodine Milana Pribakovića u diskoteci "Di end" u Novom Sadu 2017, uhapšen je u Banjaluci u akciji "Logan".

Osumnjičeni se teretio da je pre tri godine taksijem došao do diskoteke u kojoj je Pribaković bio, ušao unutra i pucao mu u noge. Navijač je iskrvario nasmrt, a napadač je pobegao u društvu prijatelja koji je uhapšen istog dana.

- Za Stefanovićem je raspisana potraga jer se nije odazivao na izdržavanje jednoipogodišnje kazne zbog nedozvoljenog posedovanja oružja. On se dovodio u vezu s iznudama, narkoticima i drugim delima - pišu bosanski mediji. Kako je saopštio MUP Republike Srpske, on je uhapšen po poternici Interpola Beograd, a osim Stefanoviću, lisice na ruke stavljene su i Slobodanu Stankoviću, Milanu Gajiću, inače pripadniku Oružanih snaga BiH, i taksisti Bojanu Đuriću.

lažna dokumenta
lažna dokumentafoto: Privatna Arhiva

- Oni su osumnjičeni za pružanje podrške beguncu od srpskog pravosuđa, a sumnja se i da su bili umešani u trgovinu narkoticima, falsifikovanje isprava i druga krivična dela - navodi izvor bosanskih medija.

MUP RS potvrdio je da je akcija "Logan" izvedena u Banjaluci.

- Proverama je utvrđeno da za osumnjičenim iz Novog Sada postoji raspisana međunarodna Interpolova poternica zbog teškog ubistva.

Pribaković ubijen u diskoteci
Pribaković ubijen u diskotecifoto: S.S.

Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da navedena osoba koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Grada Banjaluke - rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Mučibabićeva je objasnila da je u okviru akcije obavljen pretres jednog stana u Banjaluci u kome se Stefanović krio i da je u njemu pronađeno 30 grama kokaina i oko 60 grama marihuane.

Banjalučki sud

Kriminalistička obrada

Akcija "Logan" sprovedena je pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i po nalogu banjalučkog Osnovnog suda. - U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima. Po završetku tih aktivnosti S. S. iz Novog Sada biće predat Sudu BiH radi daljeg postupka - naglasila je Danijela Mučibabić.

- Pronađeni su i oduzeti veća količina novca, vaga za precizno merenje, mobilni telefoni, falsifikovana lična karta Republike Srbije na ime Nikola Radišić, falsifikovana lična karta i vozačka dozvola Švajcarske na isto ime, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela - istakla je Mučibabićeva. Stefanović je, kako saznajemo, u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora.

- On se najpre teretio za ubistvo, ali je kasnije delo prekvalifikovano na teške telesne povrede sa smrtnim ishodom, izazivanje opšte opasnosti i nelegalno nošenje oružja. Presuda je postala pravosnažna u septembru 2020 - rekao je izvor Kurira.

Kurir.rs/ J. Ivić - S.Stojanović / Foto S.S/ privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track