ŠUTIRAO PSA NA SLAVIJI PA SE BRANIO U TUŽILAŠTVU: Režao je na mene, ja volim životinje!
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

saslušan

ŠUTIRAO PSA NA SLAVIJI PA SE BRANIO U TUŽILAŠTVU: Režao je na mene, ja volim životinje!

Crna Hronika -

P. S. koji je po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uhapšen i zadržan u ponedeljak, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja saslušan je danas u tužilaštvu.

On se, podsetimo, sumnjiči da je 5. januara oko 12.30 sati u Deligradskoj ulici u Beogradu, bez ikakvog povoda i razloga desnom nogom udario psa crne boje, nepoznate rase, u glavu nakon čega je pas pao i ostao da nepomicno leži na trotoaru, dok je osumnjičeni nastavio da se kreće u pravcu trga Slavija.

- Osumnjiceni je danas saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu kada je, u prisustvu izabranog branioca, priznao izvršenje krivicnog dela, navodeci da mu je pas više puta prilazio i da ga je on samo odgurivao nogom, a da ga je udario nogom u predelu glave tek kada je pas zarežao, jer je osetio strah i ugroženost, pojašnjavajući da ga je isti pas dva dana pre ovog dogadaja već napao u neposrednoj blizini, kada mu je pocepao pantalone. Izjavio je i da od pasa ima traume s obzirom da su ga u detinjstvu često napadali. Osumnjičeni je izjavio da se kaje i da inače voli životinje - saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Nakon saslušanja osumnjičenog, kako je navedeno, tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu prema osumnjicenom P.S. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track