STATI NA PUT BAHATIM VOZAČIMA

KAKO DA OBJASNIM BRATU DA TATA NEĆE DA MU SE VRATI? Porodice nastradalih u saobraćajnoj nesreći u Nišu neutešne (KURIR TELEVIZIJA)

Crna Hronika -

Borba Nišlija za bezbednost u saobraćaju i promenu kaznene politike za počinioce saobraćajnih nesreća traje od kada je devetnaestogodišnji mladić N.S. u punoj brzini 4. januara na trotoaru usmrtio dvanaestogodišnjeg dečaka i četrdesetosmogodišnjeg čoveka.

Vinovnik ove saobraćajne nesreće N.S. iz Beograda je uhapšen i tereti se za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Njemu je određen pritvor od 30 dana. Porodice nastradalih su neutešne, a zahtev upućen nadležnim organima je da stane na put bahatim vozačima.

"Kako da objasnim bratu koji ima pet godina i čeka tatu na vratima svaki dan da dođe kući, da on neće da se vrati", kroz suze se pita Gabrijela Ilić.

Nekadašnji načelnik Policijske uprave u Nišu Radisav Gvozdenović smatra da je glavni problem što su službe bezbednosti centralizovane.

"Organizacija službe je najvažnija za bezbednost, kako bi uz veće kontrole vozači koji ne poštuju zakone bili adekvatno kažnjeni, a građani mogli mirno da šetaju", kaže Gvozdenović.

Istovremeno gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski u otvorenom pismu od Saobraćajne policije zahteva da kaže koje su to crne tačke na niškim ulicama.

Naredni protest Nišlija zakazan je za subotu 16. januar.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja