STEFANOVIĆ TRAŽI DA ŠTO PRE BUDE ISPORUČEN SRBIJI: Ubici navijača Vojvodine određen ekstradicioni pritvor
Foto: Privatna Arhiva

odluka

STEFANOVIĆ TRAŽI DA ŠTO PRE BUDE ISPORUČEN SRBIJI: Ubici navijača Vojvodine određen ekstradicioni pritvor

Crna Hronika -

Stefanu Stefanoviću (28), koji je pre dva dana uhapšen u Banjaluci, a za kojim je Interpol tragao zbog ubistva navijača Vojvodine Milana Pribakovića, određen je ekstradicioni pritvor.

- Pritvor po ovom rešenju može trajati do izvršenja odluke o izručenju ili do nove odluke Suda BiH, a najduže šest meseci, računajući od dana lišenja slobode - rečeno je u sudu BiH.

Na ročištu održanom u sredu Stefanović se izjasnio da u Srbiju želi biti izručen u pojednostavljenom postupku.

Stefanović je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Pribakovića, a sada se tereti i zbog krivičnog dela nezakonita proizvodnja, posedovanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksploziva u sticaju sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti.

Njega je banjalučka policija u akciji "Logan" uhapsila je u utorak, a zajedno sa njim uhapšeni su Slobodan Stanković, pripadnik Oružanih snaga BiH Milan Gajić i taksista Bojan Đurić iz Banjaluke. Oni su osumnjičeni za pružanje podrške beguncu od srpskog pravosuđe, a sumnja se da su bili umešani u i u trgovinu narkoticima, falsifikovanje isprava i druga krivična dela.

Ubijen u noćnom klubu

Navijač Vojvodine Milan Pribaković (29) upucan je oko 6 sati ujutru u novosadskom hotelu "Park". Tom prilikom je drugi muškarac (31) ranjen je u stopalo.

Stefanović je u odsustvu pre tri meseca osuđen na zatvorsku kaznu od 15 godina.

- Izvršenim proverama kroz službene evidencije utvrđeno je da je za licem S.S. iz Novog Sada raspisana međunarodna Interpolova poternica zbog počinjenog krivičnog dela teško ubistvo. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da navedeno lice koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Grada Banjaluka - rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Dodala je da je u okviru akcije "Logan" izvršen pretres stana u Banjaluci koji je Stefanović koristio pri čemu je pronađeno 30 grama kokaina i oko 60 grama marihuane.

- Pronađena je i oduzeta veća količina novca, vaga za precizno merenje, mobilni telefoni, falsifikovana lična karta Republike Srbije na ime Nikola Radišić, falsifikovana lična karta i vozačka dozvola Švajcarske na isto ime i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela - istakla je Mučibabić.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track