AKCIJA MUP U SURDULICI, NEMA ZAŠTIĆENIH! Uhapšene 4 funkcionerke opštine zbog zloupotreba pri JAVNIM NABAVKAMA! Sve su članice SPS
Foto: Kurir

borba protiv korupcije

AKCIJA MUP U SURDULICI, NEMA ZAŠTIĆENIH! Uhapšene 4 funkcionerke opštine zbog zloupotreba pri JAVNIM NABAVKAMA! Sve su članice SPS

Crna Hronika -

SURDULICA - Prema nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapšene su četiri osumnjičene da su kao članovi komisije za javnu nabavku radi rekonstrukcije Informacionog centra za zaštitu životne sredine na Vlasini izvršile zloupotrebile.

Kako saznajemo, sve 4 uhapšene članice su SPS a svojevremeno su bile i saradnice Novice Tončeva, aktuelnog ministra bez portfelja u Vladi Srbije što svedoči i potvrđuje da kod ministra MUP Aleksandra Vulina, kad je reč o osumnjičenima za kriminal, nema zaštićenih čak ni među funkcionerima stranaka koje su na vlasti!

Time je još jednom potvrđena ozbiljna namera države da stane na put organizovanom kriminalu, kao što je predsednik Srbije nedavno i obećao najavivši beskompromisnu borbu protiv organizovanog i finansijskog kriminala.

Sumnja se da su tokom 2014. godine M.S. kao predsednik i D.S, S.M. i O.V. kao članovi komisije prihvatile ponudu sa najvišom ponuđenom cenom, a nezakonito odbile najpovoljniju ponudu zbog čega je fondu Evropske unije vraćen iznos od 28.769 evra na teret budžeta Opštine Surdulica.

Tužilaštvo precizira da se osumnjičene terete za krivično delo zloupotreba sa javnom nabavkom u saizvršilaštvu.

Takođe se sumnja da je M.S. u svojstvu koordinatora projekta Evropske unije "Zeleno pogranično područje - investicija u prirodu" počinila krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što upravljačkom telu projekta nije prijavila da se objekat izgrađen u saradnji sa Republikom Bugarskom ne koristi u skladu sa namenom već u komercijalne svrhe.

Zbog toga je dodatnih 17.693 evra vraćeno fondu Evropske unije, a na teret budžeta Opštine Surdulica.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova. Nakon toga će biti saslušane u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track