Najnovije vesti

DETALJI POTRAGE ZA RAŠKOM: Prevrnula se skela i upao u Južnu Moravu, od tada mu se gubi svaki trag
Foto: printscreen

Nadošla voda dobrim delom otežava potragu

DETALJI POTRAGE ZA RAŠKOM: Prevrnula se skela i upao u Južnu Moravu, od tada mu se gubi svaki trag

Crna Hronika

Na Zapadnoj Moravi u Selištu kod Trstenika, danas se nastavlja potraga za Raškom Milutinovićem (70), nestalim u sredu nešto posle 11 sati kada se potopila skela na kojoj je bio sa još trojicom meštana.

Način dalje potrage koju organizuje Policijska uprava Kruševac, kao i eventualno uključivanje ronilaca zavisi od stanja na reci. Nadošla voda dobrim delom otežava potragu, kojoj se priključio i tim za spasavanje na vodi iz Kraljeva sa četiri vatrogasca-spasioca, sa jednim vozilom i dva rafting čamca.

Podsetimo, petorica rođaka i prijatelja, koji zajedno koriste plovilo kako bi obilazili oranice sa druge strane reke, došli su kobnog dana da skelu sa jedne puste na drugu stranu i tu je u ataru Selišta privežu za vrbake i izvuku na obalu. Meštanin Ljubiša Dunjić ostao je na obali. Na skelu su se popeli Raško Milutinović, njegov brat Radoš,bratanac Saša Milutinović i meštanin Rade Lević. Kako su ispričali preživeli sa skele, do potonuća je došla kada je skela imala kontakt sa balvanom. Deblo je nakrivilo skelu, voda je krenula da prodire i za manje od 10 sekundi, nesrećni ljudi završili su u reci. Radoš i Saša Milutinović, kao i Rade Lević domogli su se obale sa stopanjske strane, dok je Raško Milutinović krenuo da pliva u suprotnom pravcu, ka Selištu.

Nažalost, od potonuća plovila gubi mu se svaki trag. U potragu su uključeni pripadnici Policijske uprave Kruševac, Vatrogasno-spasilačke jedinice sa čamcima, kao i dobrovoljci.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...