Najnovije vesti

NIŠKI TRIO PREVARANATA: Pravili malverzacije sa osiguranjem i podigli kredit na ime čoveka koji NIJE IMAO POJMA
Foto: T.S.

ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA

NIŠKI TRIO PREVARANATA: Pravili malverzacije sa osiguranjem i podigli kredit na ime čoveka koji NIJE IMAO POJMA

Crna Hronika

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu podneće krivične prijave protiv tri osobe osumnjičene za novčane malverzacije sa osiguranjem kao i zbog toga što su podigli kredit u jednoj banci na ime građanina koji o tome ništa nije znao!?

Oni su se bavili prevarama od marta do juna 2018. godine, a sada će im se to "obiti o glavu".

"Četrdesetsedmogodišnja žena, kako se sumnja, lažno se predstavljala kao zaposlena u jednom osiguravajućem društvu. Ona je primala zahteve za registraciju vozila i izdavala polise, a novac od uplata nije stavljala na račun osiguranja već prosleđivala pedesetogodišnjaku, zaposlenom u osiguranju. On joj je prethodno dao nalog za pristup bazi podataka. Taj pedesetogodišnji muškarac se tereti da je potom, iskoristio saradnju osiguranja sa jednom bankom, i uzeo namenski kredit na ime sugrađanina, bez njegovog znanja, kako bi nadoknadio manjak novca u kasi. Jedan pedesetdvogodišnji muškarac se sumnjiči da mu je pomogao u tome, tako što je pribavio ličnu kartu, ugovore i menice potpisao u ime oštećenog", saopštila je policija

Zbog postojanja osnova sumnje je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, po nalogu tužilaštva, protiv pedesetogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava.

Policija će podneti krivične prijave za krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave u pomaganju i protiv ostalo dvoje osumnjičenih.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...