BOGDANOVIĆ PONOVO NA METI ATENTATORA: U ulazu zgrade bivšeg novosadskog policajca pronađena paklena naprava VEĆ IZBEGAO SMRT 2019.
Foto: S.S.

policija blokirala ulicu

BOGDANOVIĆ PONOVO NA METI ATENTATORA: U ulazu zgrade bivšeg novosadskog policajca pronađena paklena naprava VEĆ IZBEGAO SMRT 2019.

Crna Hronika -

Novosadska policija je danas oko 15 časova blokirala deo ulice Ilije Birčanina na Detelinari, a na licu mesta su uz patrole policije viđeni forenzičari i inspektori u civilu.

Na toj adresi stanuje bivši policajac Dalibor Bogdanović na koga je 2019. godine pokušan atentat.

Prema nepotvrđenim informacijama, policiji je bilo dojavljeno da je kod jedne zgrade u toj ulici pronađen sumnjiv predmet, a agencija Beta navodi da je u pitanju mobilni telefon oblepljen izolir trakom, iz kog su virile žice, a koji je verovatno trebalo da posluži za aktiviranje eksplozivne naprave. Podsetimo da je u maju pre dve godine na ovoj adresi eksplodirao BMW i tada je povređen njegov vlasnik Dalibor Bogdanović Boća, nekadašnji novosadski policajac.

džip
foto: 021.rs

Istraga pokušaja ubistva Dalibora Bogdanovića Boće (42), penzionisanog policajca iz Novog Sada, utvrdila je da je ispod njegovog džipa BMW X5 bilo postavljeno pola kilograma eksploziva velike razorne moći.

Međutim, Bogdanović je preživeo eksploziju zahvaljujući tome što su napadači nestručno podmetnuli bombu.

Bogdanović, inače bivši radnik novosadske policije i nekadašnji komesar za bezbednost FK Vojvodina, bio je ranjen 3. novembra 2014. godine sa dva metka, u Ulici Laze Telečkog u centru Novog Sada, posle čega je penzionisan.

U novosadskom sudu u vođen je sudski postupak protiv Bogdanovića i još četvorice zbog pokušaja otmice Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, za koga, kako su izjavili u sudu, sumnjaju da ima veze sa ubistvom Novosađanke Teodore Kaćanski, inače devojke Nenada Stevića, takođe jednog od optuženih za pokušaj otmice.

(Kurir.rs/021.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja