PIJAN VOZIO 160 NA SAT I ZAMALO UBIO BRANISLAVA Odmah je pobegao sa mesta nesreće, ali ga je HRABRA POLICAJKA uhvatila u njivama
Foto: Printscreen YT

divljanje na putu

PIJAN VOZIO 160 NA SAT I ZAMALO UBIO BRANISLAVA Odmah je pobegao sa mesta nesreće, ali ga je HRABRA POLICAJKA uhvatila u njivama

Crna Hronika -

Teška saobraćajna nesreća, ludački brza vožnja pod dejstvom alkohola i beg sa mesta udesa.

Dramatična priča, koja stiže iz Rume, ima srećan kraj, ali i jednog junaka. Tačnije, junakinju, policajku S.R, koja je u tom trenutku bila van dužnosti, ali dovoljno hrabra da svojim vozilom krene u potragu za vinovnikom stravičnog udesa.

Branislav Vasiljević našao se sa svojom saputnicom u takvoj situaciji da su milisekunde odlučivale o životu ili smrti. Kad se sa auto-puta isključivao ka Rumi iz suprotnog smera naišao je automobil koji se, kako kaže, kretao velikom brzinom pravo na njega. Preživeo je, bez povreda, zahvaljujući brzim refleksima.

- Skrenuo sam prema Rumi i na kružnom toku ugledao čoveka koji je išao 160 kilometara na sat i skrenuo u moju traku. Poginuo bih da nisam skrenuo desno, a on je udario u levu stranu mog automobila i pobegao - priča Vasiljević.

Izašao je i pogledao olupinu svog vozila, a onda se kraj njega zaustavila žena spremna da pomogne. Bila je to policajka S.R. koja se vraćala sa posla iz Beograda.

- Naišla je žena, vraćajući se sa posla iz Beograda, a ja nisam ni znao da je policajka u pitanju. Ja sam joj objasnio da je vozilo stalo na udaljenosti od oko četiri kilometra prema Šapcu, jer sam saznao da dalje nije mogao da vozi zbog probušene gume. Ona je krenula, kružila i našla ga je u njivama. Kad je došla, pozvala je saobraćajnu parolu i tako otkrila izvršioca dela koji je imao 2,2 promila alkohola u krvi - priča Vasiljević i dodaje da je pijani vozač završio u zatvoru.

Čovek koji je gledao smrti u oči i koji je preživeo takav stres može biti zahvalan sili koja ga je sačuvala u tom trenutku, ali posebnu zahvalnost ističe policajki koja je učinila veliku stvar da se počinilac ne izvuče.

To je velika profesionalna, moralna i na kraju hrabra i požrtvovana odluka jedne žene koja nije imala nikakvu obavezu da se upušta u takav podvig.

Nije poznavala Branislava, niti imala ikakav motiv da pomogne, osim onog ljudskog glasa savesti da se neznancu pomogne u nevolji, a koji je sam po sebi dovoljna satisfakcija za poštenog čoveka.

Uspeh u ovoj akciji bio je i njena najveća nagrada.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track