Najnovije vesti

KRAJ SVAKE NADE: Identifikovano telo pronađeno u Dunavu, to je nestali srpski kuvar Milorad Vlaović
Foto: Facebook Printscreen

tuga

KRAJ SVAKE NADE: Identifikovano telo pronađeno u Dunavu, to je nestali srpski kuvar Milorad Vlaović

Crna Hronika

Željka Vlaović, supruga nestalog kuvara iz Novog Sada, kome se izgubio svaki trag u austrijskom gradu LInc, oglasila se povodom trafične vesti.

"Sve ovo vreme mislila sam i nadala sam se da to nije on, da će ga pronaći živog negde, ali eto na kraju ipak..."

Telo muškarca koje je austrijska policija prošlog meseca pronašla u Dunavu pripada kuvaru Miloradu Vlaoviću (39) iz Novog Sada, koji je nestao krajem novembra 2020. sa rečnog broda "Primadona" u Lincu u Austriji. Danas, posle skoro dva meseca agonije, njegova supruga dobila je potvrdu da se radi i njenom mužu.

Vlaović je poslednji put bio viđen 21. novembra na brodu u Austriji na kojem je radio i tada mu se izgubio svaki trag. Za njim je bila raspisana potraga i Interpolova poternica. Sredinom decembra pojavila se informacija da je u gradu Štajeru viđen muškarac koji odgovara njegovom opisu, zbog čega je angažovana policija koja je pretraživala ceo region.

Nestanak je policiji prijavila upravo Miloradova supruga kojoj je bilo čudno da joj se muž, sa kojim ima četvoro dece ne javlja. Od njegovih kolega je saznala da ga nema gotovo dva dana.

Policija u Lincu je ubrzo krenula u intenzivnu potragu za nestalim Novosađaninom, sumnjali su da je pao sa broda u reku i utopio se, ali njegovog tela mesec dana nije bilo nigde. Za njim su tragali helikopterom, psi su tražili neki trag, ronioci pretraživali reku u blizini broda...

- Rekli su mi da je uzrok smrti utapanje i da je ovo jednostavno bio nesrećan slučaj. Šta da kažem... Angažovali smo pogrebno preduzeće koje će njegovo telo da doveze iz Austrije u Srbiju, a sahranu smo zakazali za 20. januar - navela je njegova supruga.

Milorad je, ranije ispričala njegova supruga Željka, na brodu radio od aprila do kraja godine, a period od januara do aprila provodio je kod kuće u Novom Sadu. Ove godine je zbog pandemije korona virusa situacija bila drugačija, pa je brod bio usidren u Lincu, a Vlaović je ostao da radi sa još jednim kolegom kao šef kuhinje.

- Iz kompanije su nam se javili pet dana nakon nestanka, da izraze žaljenje. Kao i njegove kolege, ni oni ne znaju šta je moglo da se dogodi, a samim tim ne znaju ni kako da mi pomognu. Čula sam se sa svim njegovim kolegama, niko ne zna ništa o njemu - pričala je tada Željka.

Kada su svi bili u neizvesnosti šta se sa Miloradom dogodilo, jedna od verzija ovog događaja bila je da se Novosađanin okliznuo i pao sa broda, međutim supruga nije verovala u ovu priču dok nije pronađen.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...