ŠKOLA STRAHA: Mika Aleksić decenijama zlostavljao devojke u školi glume!
Foto: Dado Đilas, Nemanja Nikolić

Seksualni predator

ŠKOLA STRAHA: Mika Aleksić decenijama zlostavljao devojke u školi glume!

Crna Hronika -

Vlasnik čuvene škole glume „Stvar srca“ (68) uhapšen zbog sumnje da je silovao ili seksualno uznemiravao najmanje pet devojaka, razotkriva se monstruozna mreža u kojoj su žrtve bile i maloletnice

Miroslav Mika Aleksić (68), čuveni učitelj škole glume, koji je uhapšen zbog sumnje da je godinama silovao ili seksualno uznemiravao pet devojaka, bio je tri meseca pod istragom da je već izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje, saznaje Kurir. - Prva žrtva, koja je maloletna i trenutno pohađa njegovu školu glume „Stvar srca“, javila se MUP tada i onda je krenula lančana reakcija i sve je stiglo do Milene Radulović. Mlada glumica godina je ćutala jer je mislila da je jedina preživela nasilje i traumu, ali kada se ispostavilo da ima još žrtava, odlučila je da se organizuju i zajedno prijave manijaka. Inače, sumnja se da je Aleksić ne samo godinama već decenijama seksualno zloupotrebljavao devojke koje su išle u njegovu školu glume. Ovim prijavama razotkriva se monstruozna mreža seksualnog predatora, koji inače insistira da sve devojčice nose suknje. Sumnja se da je maltretirao devojke, da im je zavlačio ruke u gaćice - kaže izbor Kurira.

Teške optužbe

Policija je juče saopštila da je uhapsila Miku zbog sumnje da je izvršio krivična dela silovanja i nedozvoljene polne radnje i odredila mu pritvor do 48 sati, a danas će biti saslušan. - Sumnja se da je on u vremenskom periodu 2012-2020. u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne. Pošto se sumnja da ima još osoba koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, mogu to prijaviti u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd - navodi se u saopštenju MUP.

Sara Zeljković
foto: Instagram

Aleksića su, pored Milene, prijavile i I. I., I. V. i M. Ð. Sara Zeljković juče je u policiji takođe iznela optužbu za seksualno zlostavljanje protiv svog nekadašnjeg učitelja glume Aleksića. - Ukoliko date izjavu policiji, možete biti sigurni da će ona ostati anonimna ukoliko to želite. Upravo dolazim iz policije, gde sam zvanično dala izjavu sa još jednom devojkom čija će priča ostati anonimna - rekla je ona.

Podsetimo, Milena Radulović je detaljno navela kroz koji pakao je prošla.

Poznata imena

- Imala sam 17 godina kada me je silovao, u novembru 2012. Sve je pažljivo isplanirao. Govorio mi je da je to radio iz pedagoških razloga. Vodio je računa da se seksualno zlostavljanje dogodi u toku časa, u sobi pored one u kojoj su bili učenici. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Posle svega što sam preživela, prošla sam kroz različite faze. Pojavio se ogroman osećaj krivice. I kako da sve ispričam roditeljima?! Njegova manipulacija i ide ka tome da vam usadi ogroman osećaj odgovornosti, saučesništva, krivice - rekla je Milena Radulović.

Škola glume Mike Aleksića bila je poznata, iz nje su izašla mnoga velika glumačka imena - Nikola Kojo, Boris Milivojević, Nikola Ðuričko, Mirjana Joković, Marija Bergman, Hana Selimović, Ivana Zarić i mnogi drugi. Ipak, Aleksić je poznat i po gvozdenoj i vojničkoj disciplini, ali i veoma strogim i čudnim metodama. Recimo, devojčice su morale da nose haljine.

Aleksić je u jednoj emisiji objasnio zašto devojčice zove sa „ćero“ i zašto moraju da nose suknje: - Ćero je jedna distanca pozajmljena od moje babe, starinska reč. Znači bliskost, ali i opomenu. Bitno je da se sve devojke što pre feminizuju na pravi način, zato su i te suknje. Zato je i taj odnos prema telu i delima. Ne možete u farmerkama da imate sklad i pokret.

Glumica Milena Vasić rekla je za Kurir „da je svima pričala da ne upisuju Mikinu školu“.

Podrška bivšeg momka

- I dalje mi se prevrće sve u stomaku. Uvek sam taj studio smatrala grubim i metode njihovog rada nikad mi nisu bili bliske. Ja sam dete studija Bate Miladinovića. Roditelji su me uvek pitali i svakog sam odgovarala od ideje da ide kod Mike Aleksića jer mi je način njegovog rada stran i grub. Podrška svim ženama i veliko hvala Mileni, koja je pokrenula ovu temu.

Veliku podršku Mileni, kao i svim drugim devojkama, dao je njen bivši momak, takođe, glumac Radovan Raša Vujović. On je istakao na svom Instagramu da je dao dobrovoljno izjavu u policiji u vezi sa celim slučajem. - Pozivam sve devojke da prijave ukoliko su doživele neki vid nasilja od Mike Aleksića - napisao je glumac.

Pevačica i glumica Ðurđina Radić rekla je da je ovu školu pohađala sedam godina. - Platiš 60 evra da neko govori da si glup, da si debeo i da slušaš Mikine zapovesti. Terao nas je da navijamo za Obilić - bila je oštra Radićeva na svom Fejsbuk profilu, gde je bila dosta opširnija.

Milenin apel OVO JE STVAR KOJA MORA DA SE DOVEDE DO KRAJA

Hrabra glumica, koja je raskrinkala reditelja Miku, pozvala je sve devojčice, devojke i žene da se jave i prijave nasilje! - Ako ćutimo, mi smo svedoci, dozvolili smo zlo. Ovo je stvar koja mora da se dovede do kraja - rekla je glumica i navela da se nada da će se i druge javne ličnosti, glumice, oglasiti posle njene priče. - Ovo je monstruozna mreža, inteligentno sklopljena u najvišem krugu društva, od najranijih godina upakovana u najplemenitije forme umetnosti i religije čoveka koji, korak po korak, zna šta radi i s predumišljajem dolazi do cilja. A taj cilj s predumišljajem je silovanje maloletnih devojaka. Ovo nije „me too“ pokret, apelujem da govorimo o silovanju maloletnih lica, monstruozno izmanipulisanih od narcisoidnog psihopate, koje je Aleksić pripremao za čin odmalena. Molim žrtve da se jave tužilaštvu - poručila je Radulovićeva.

Hana Selimović NISAM PROŠLA KAO MILENA, ALI SAM IZAŠLA ISTRAUMIRANA

Išla sam 13 godina u tu dramsku grupu. Nisam doživela Milenin scenario, ali odande nisam izašla bez trauma. Dugo posle odlaska osećala sam se usamljeno i ono što sam znala da nikada nisam predložila deci svojih prijatelja da ikada idu na tu audiciju - napisala je Hana na Fejsbuku.

Hana Selimović
foto: Damir Dervišagić

Miodrag Radonjić VELIKI ŠOK ZA SVE NAS

Ovo je pre svega veliki šok za sve nas koji smo išli u dramski studio kod Mike i koji smo bili upućeni u njegov rad. Velika hrabrost je očigledno bila potrebna da Milena o tome progovori. U dramskom studiju sam bio od 15. do 18. godine i moram priznati da nisam mogao ni da naslutim da se u kancelariji pored studija dešavaju takve grozote. Nijedan znak nije na tako nešto upućivao. Žao mi je što je ozbiljan četrdesetogodišnji pedagoški rad diskreditovan ovom psihopatskom mračnom pozadinom. Osećam se zgroženo, tužno i razočarano. Dajem snažnu podršku Mileni, kao i svim ostalim devojkama koje su imale slična iskustva - napisao je Radonjić na Instagramu.

Miodrag Radonjić
foto: Zorana Jevtić

Nataša Ninković KOLEGINICE, SVAKA ČAST

Glumica Nataša Ninković kaže da se nada da će nadležne službe biti efikasne povodom ovog slučaja. - Čitam sve po nekoliko puta i ne mogu da dođem sebi! Svaka čast Mileni Radulović, zaista je velika hrabrost! A još su mi gori ovi što govore zašto si dosad ćutala - istakla je Ninkovićeva.

Nataša Ninković
foto: Ana Paunković

Mirjana Karanović ALEKSIĆ JE MORALNA NAKAZA

Divim se hrabrosti i odlučnosti Milene Radulović da razotkrije zlo koje se već godinama i decenijama krije iza maske uspešnog pedagoga, a koji je, u stvari, moralna nakaza. Predatori pažljivo biraju svoje žrtve, pre svega među mladima i decom, uvereni da oni, zbog sramote, nikada neće progovoriti. On je propovedao porodične vrednosti, strogost, disciplinu i hrišćanski moral i sve to koristio kao sredstvo za dominaciju i seksualno zlostavljanje. I nadam se da će to biti ohrabrenje za druge žrtve da istupe. Mislim da ih ima i da ćemo tek slušati o njima. Dosta je bilo ćutanja - rekla je Mira Karanović.

Mirjana Karanović
foto: Dragana Udovičić

Igor Jurić JEDNA OD PRIČA ZA KOJU SMO ZNALI

Osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić oglasio se na Fejsbuku: - Jedna od priča za koju smo znali. Treba da smo kao društvo ponosni na devojke koje su imale dovoljno hrabrosti da ne ćute o onome kroz šta su prošle za vreme svog školovanja - napisao je Jurić.

Igor Jurić
foto: Tamara Trajković

Anastasija Ražnatović IŠLA SAM U TU ŠKOLU, UŽASNUTA SAM

Školu glume Mike Aleksića pohađala je i Anastasija Ražnatović, ćerka pevačice Svetlane Cece Ražnatović. - Kada je neko kao dete kratko pohađalo tu školu, malo je reći da sam užasnuta i zgranuta. Podrška hrabroj Mileni i svim devojkama koje su prolazile kroz ovu golgotu - napisala je Anastasija na Instagramu.

Anastasija Ražnatović
foto: Damir Dervišagić

Jelena Tinska PONAŠAO SE KAO HITLER

Svi smo u priličnom šoku. Posle 20 godina nošenja repertoara u dečjem pozorištu „Duško Radović“, kad je on došao za upravnika - dala sam otkaz, jer se ponašao hitlerovski i sadistički prema ansamblu. Nisam znala za ove njegove afinitete - navela je Tinska.

Jelena Tinska
foto: Zorana Jevtić

Branislav Lečić MIKA SE DRAO NA MOJU DECU

Potpuno me je šokirala priča moje mlade koleginice Milene Radulović, čije roditelje jako dobro znam. Moj sin Ivan i ćerka Ana bili su godinu dana u školi Mike Aleksića, dok su bili mali. Samoinicijativno su odustali jer su mi rekli da se mnogo dere na njih! Miku znam sa fakulteta i ostao sam bez reči. Svako nasilje osuđujem i prezirem, a naročito prema ženama, o deci da i ne govorim. To ostavlja trajne posledice na život žrtve nasilja i drastično menja pogled na svet. Borba je jedini odgovor!

Branislav Lečić
foto: Zorana Jevtić
štampano izdanje, 18.1.2021.
foto: Kurir

DANAS JE KRSTOVDAN!

KURIR SVIM ČITAOCIMA POKLANJA IKONU UZDIZANJE ČASNOG KRSTA sa zlatotiskom i molitvom

Srpska pravoslavna crkva i svi njeni vernici danas slave Krstovdan - dan strogog posta koji se slavi uoči Bogojavljenja.

Kurir poklanja ikonu UZDIZANJE ČASNOG KRSTA sa zlatotiskom i molitvom na poleđini.

Krstovdan mnogi Srbi slave i kao svoju krsnu slavu.

Kurir vam želi srećni slavu!

Sutra vas u Kurir čeka dva poklona u Kuriru: Ikona Bogojavljanja i dodatak Stars.

Krstovdan
foto: Promo

Čitajte KURIR!

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track