kurir na licu mesta

POSLE VIŠE OD 5 SATI, ZAVRŠENO SASLUŠANJE GLUMICE MILENE U PALATI PRAVDE Dala izjavu o Aleksiću, roditelji je sačekali ispred FOTO

Crna Hronika -

Milena je danas jedina saslušana a sutra u Tužilaštvo dolazi njena koleginica Iva Ilinčić. Milena je današnje saslušanje podnela teško i u momentima "zaista jako teško", kažu njeni advokati

BEOGRAD - Glumica Milena Radulović, koja je sa još četiri devojke prijavila prvog čoveka uglednog beogradskog studija za glumu Miroslava Miku Aleksića za silovanje i seksualno zlostavljanje, jutros je nešto pre 11 časova stigla u Tužilaštvo, u zgradu Palate pravde u Beogradu.

1 / 21 Foto: Zorana Jevtić

Ona je danas u Tužilaštvu provela više od 5 časova, a iz Palate pravde je izašla posle 16 sati. Milenini advokati su na samom izlasku iz Palate u Savskoj bili jasni - da nisu u mogućnosti da daju ni izjave, niti druge informacije u vezi sa slučajem.

U Tužilaštvu je za sutra ujutru u 9 časova zakazano saslušanje glumice Ive Ilinčić.

1 / 11 Foto: Ana Paunković

Glumica je stigla u pratnji svojih advokata - Jugoslava Tintora i Denisa Bećirića. Nakon saslušanja njen advokat, Denis Bećirić, kazao je da istraga nije otvorena za javnost i da je tužilac doneo naredbu da se nikakve informacije iz predmeta ne šire.

Bećirić je naveo da jedino što može da kaže je da će se istraga nastaviti saslušavanjem glumice Ive Ilinčić i da pretpostavlja da će se sledeće sedmice nastaviti sa saslušanjem svedoka i oštećenih. Upitan da li zna za nove prijave protiv Aleksića, Bećirić je kazao da nema takve informacije, ali da je čuo da se još oštećenih javlja policiji. "Ako je to zaista tačno biće proširenja istrage", rekao je Bećirić Tanjugu.

Precizirao je da advokatski tim Radulovića zastupa još tri devojke. Na pitanje kako je Milena podnela današnje saslušanje, Bećirić kaže teško i u momentima "zaista jako teško". Ona je ranije, u potresnoj ispovesti, ispričala da je profesor Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je ona imala 17, a on 61 godinu.

Nakon njene ispovesti, još devojaka se javilo i prijavilo Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje. Aleksić je saslušan u ponedeljak u Tužilaštvu i tom prilikom je negirao krivicu, a određen mu je pritvor do 30 dana. Osumnjičen je za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje, učinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

Milena je danas bila jedina saslušana dok će ostale devojke koje su ga prijavile biti saslušane narednih dana.

Milena Radulović, Palata pravde, saslušanje, roditelji Milene Radulović
foto: Zorana Jevtić

Ispred zdanja u Savskoj, Milenu čekaju da izađe i njeni roditelji. Podsetimo, oni su pre nekoliko dana u izjavi za Kurir rekli da Milena ima njihovu bezrezervnu podršku.

Milena Radulović, Palata pravde, saslušanje, roditelji Milene Radulović
foto: Zorana Jevtić

(Kurir.rs/J.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track