Najnovije vesti

ALEKSIĆEVA ŠKOLA JOŠ UVEK RADI: Sa interfona skinut naziv, na služben telefon se niko ne javlja ali se časovi i dalje održavaju
Foto: Dado Đilas

stvar srca

ALEKSIĆEVA ŠKOLA JOŠ UVEK RADI: Sa interfona skinut naziv, na služben telefon se niko ne javlja ali se časovi i dalje održavaju

Crna Hronika

Škola glume „Stvar srca“ održala je juče čas bez obzira na to što se njen vlasnik i predavač Miroslav Mika Aleksić nalazi u pritvoru pošto ga je više učenica na čelu sa Milenom Radulović (25) i Ivom Ilinčić (24) optužilo za seksualno zlostavljanje. To tvrde stanari zgrade u Ulici kneza Mihaila 19 gde se nalazi Aleksićeva škola.

Ipak, na interfonu na ulazu u zgradu više ne stoji natpis „Stvar srca“, prostorije u kojima se nalazi škola jutros su bile zaključane, dok je mobilni telefon koji je ostavljen kao zvanični kontakt ove ustanove nedostupan. Takođe, na fiksni telefon Aleksićeve škole glume niko se nije javljao, navodi Blic.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Zid ćutanja u Mikinoj školi

Informacija da je juče, bez obzira na sve, održan čas glume u školi „Stvar srca“ otkrivena je kada je jedna od korisnica društvenih mreža napisala da će njeno dete nastaviti i dalje da ide u tu školu. Ubrzo je ona zbog odjeka i obrisala taj tvit, ali gotovo svi mediji u zemlji su nastavili da istražuju da li škola i dalje radi ili ne.

Tako je novinarka jutarnjeg programa na K1 televiziji objavila da su prema njenim saznanjima juče u 18 sati održani redovni časovi u školi glume „Stvar srca“ i da su zakazani i za danas.

Zanimljivo da je malo ko od stanara u zgradi gde se nalazi Aleksićeva škola želeo da prokomentariše ovu informaciju.

- Ovde je u poslednja dva dana bilo više od 100 ljudi. Koliko znam deca su bila u školi sinoć, a biće i danas – rekao je jedan od stanara.

Mnogi su se pitali kako je moguće da škola radi pošto je Aleksić u pritvoru, ali to je moguće jer u školi ima više predavača.

"Stvar srca" registrovana kao produkcijska kuća

Inače, firma „Stvar srca“ registrovana je 19. jula 2004. godine, kao produkcijska kuća, društvo sa ograničenom odgovornošću, sa adresom u Ulici prote Mateje 44 na Vračaru. Dakle nije registrovana kao škola glume.

U Agenciji za privredne registre prijavljena je pod šifrom 5911, proizvodnja kinematografskih dela, audio-vizuelnih proizvoda i televizijskog programa. Kao zakonski zastupnik naveden je Miroslav Aleksić, a njegova supruga Biljana Mašić je član društva sa 50 odsto kapitala, čija je osnovna vrednost na dan osnivanja bila 146.559 dinara.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Vladimir Šporčić

Kako pišu „Novosti“ u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja rekli su da škole glume nisu u njihovoj nadležnosti pošto ne rade po važećim nastavnim planovima i programima. Zbog toga nisu ni u nadležnosti prosvetne inspekcije. Procedura za osnivanje škola glume je, kao za svako drugo preduzeće, a proveru poslovanja mogu raditi tržišna, poreska i ostale inspekcije.

Inače, Miroslav Mika Aleksić nalazi se u tridesetodnevnom pritvoru, a glumica Milena Radulović koja ga je prva optužila za seksualno zlostavljanje danas je dala iskaz u Višem sudu.

(Kurir.rs/Blic, M.T.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...