Najnovije vesti

NI CARINICI NE PAMTE OVAKAV POKUŠAJ ŠVERCA: Nema mesta u koje nisu zavukli cigarete, ali u ovom uređaju niko ih nije očekivao
Foto: Carina Srbije

gradina

NI CARINICI NE PAMTE OVAKAV POKUŠAJ ŠVERCA: Nema mesta u koje nisu zavukli cigarete, ali u ovom uređaju niko ih nije očekivao

Crna Hronika

BEOGRAD - Carinici su u saradnji sa policijom 21. januara 2021. godine na graničnom prelazu Gradina sprečili nesvakidašnji pokušaj krijumčarenja gotovo 1.000 paklica cigareta, kojima je vozač jednog kombija napunio čak i veliki bojler.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen kombi „mercedes sprinter“ bugarskih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 21-godišnji bugarski državljanin, saopštila je Carina.

1 / 8 Foto: Carina Srbije

On je na uobičajeno pitanje carinika odgovorio da ni on, a ni sedam prisutnih putnika, sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje.

Međutim, ispostavilo se da su gotovo sve fabričke šupljine vozila popunjene paklicama različitih cigareta.

cigarete, carina, zaplena, Gradina
foto: Carina Srbije

One su pronađene ispod tapacirunga kliznih bočnih vrata, u šupljinama patosa prednjeg dela kombija, pa čak i u unutrašnjosti velikog bojlera, iz koga je prethodno povađena izolacija.

Ukupno je zaplenjeno 18.600 komada (93 boksa) cigareta „marlboro“, „parlament“, „danhil“, „sobranie“, „davidov“ i drugih robnih marki.

cigarete, carina, zaplena, Gradina
foto: Carina Srbije

Kako vrednost krijumčarenih cigareta prelazi trećinu vrednosti vozila, do okončanja prekršajnog postupka pred sudom zadržan je i kombi, kao i bojler u kojem su bile sakrivene cigarete, čime ukupna vrednost prekršaja premašuje 1.250.000 dinara.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...