Najnovije vesti

JEZIVI DETALJI NARUČENOG UBISTVA BIVŠE SUPRUGE: Milivoje prošle godine angažovao batinaše da Zoricu BRUTALNO PRETUKU nasred ulice
Foto: Ana Paunković, Ilustracija

saslušanje

JEZIVI DETALJI NARUČENOG UBISTVA BIVŠE SUPRUGE: Milivoje prošle godine angažovao batinaše da Zoricu BRUTALNO PRETUKU nasred ulice

Crna Hronika

Milivoje M. (63), koga je šabačka policija juče uhapsila zbog sumnje da je naručio lividaciju bivše supruge Zorice J. (41), danas se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio ćutanjem.

Njega tužilac tereti za krivično delo podstrekivanje na ubistvo po članu 113 Krivičnog zakonika za koje je zaprećena zatvorska kazna od 5 do 15 godina. Sudija za prethodni postupak je prema zahtevu tužilaštva Milivoju M. odredio pritvor do 30 dana zbog mogućeg uticaja na svedoke i da ne bi dovršio delo za koje je osumnjičen.

Policija je juče Milivoju M. stavila lisice na ruke posle skoro dvomesečnog operativnog rada na ovom slučaju. Policija i tužilaštvo su još prošlog meseca imali saznanja da je Milivoje angažovao jednog Šapčanina da ubije Zoricu i da je bio spreman da mu plati 5.000 evra.

Navodno je tom čoveku unapred isplatio deo novca, ali je Šapčanin nepuna dva meseca oklevao da ispuni monstruozni dogovor o kojem je na kraju propevao u policiji.

- Ta okolnost i intenzivni rad koji je policajce i tužilaštvo doveo do potvrđivanja saznanja o planiranju i ugovaranju zločina pomogli su da se spreči ubistvo. Da li je "treći čovek" zaista imao nameru da izvrši ubistvo ili samo da uzme pare od naručioca ubistva za ovaj slučaj nije relevantno. Taj čovek je posle davanja iskaza pušten na slobodu - kaže izvor iz istrage.

Milivoje i Zorica su se sudski rastali prošle godine nakon više od deset godina zajedničkog života. On nije mogao da se pomiri sa činjenicom da se brak raspao i što je Zorica krenula svojim putem. Zbog ljubomore i posesivnosti bivšeg životnog saputnika Zorica je navodno od dana kad se iselila iz kuće preživljavala pakao. Živela je u stalnom strahu i plašila se za svoju bezbednost.

Jesenas su se njeni strahovi i obistinili kad su je dva muškarca brutalno pretukla na ulici. Ispostavilo se da je "prevaspitavanje" batinama naručio bivši suprug i ovaj slučaj vodi Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu.

- Zorica je shvatila da su batine bile samo opomena i posle tog traumatičnog događaja je živela u još većem strahu. Stalno je bila na oprezu jer ga je dobro poznavala i pretpostavljala je šta je sve spreman da učini. U jednom kratkom periodu je imala i policijsku zaštitu - naveo je izvor blizak žrtvi.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...