UBISTVO U TIVTU TREBALO DA BUDE PLAĆENO OD 700.000 DO 1,3 MILIONA EVRA: Specijalno tužilaštvo CG o sprečenim likvidacijama
Foto: Profimedia

crnogorska policija

UBISTVO U TIVTU TREBALO DA BUDE PLAĆENO OD 700.000 DO 1,3 MILIONA EVRA: Specijalno tužilaštvo CG o sprečenim likvidacijama

Crna Hronika -

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore u saradnji sektorima Uprave policije u proteklih 10 dana sprečilo je više likvidacija u Tivtu, Budvi, Podgorici i Baru, saopšteno je danas na današnjoj zajedničkoj konferenciji za štampu UP i SDT-a.

Saša Čađenović, specijalni državni tužilac Crne Gore, rekao je da je 22. januara jedna osoba trebalo da bude ubijena u Podgorici, a dve na Aerodromu u Tivtu. Prema njegovim rečima, kriminalni plan organizacije je bio da u Podgorici izvrše ubistvo tako što bi bio aktiviran eksploziv ispod auta u pokretu i to na semaforu.

Tužilac Čađenović je kazao da realizacija ovog plana prekinuta u trenutku izvršenja krivičnog dela, prenose "Vijesti".

- Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su 27. januara tri osobe koje su prenosile plastični eksploziv velike razorne moći. Slobode su lišeni T. H M. M i I. D. Eksploziv je pronađen u vozilu M. M. - rekao je Čađenović.

Ova grupa je nameravala da izvrši likvidaciju u Baru.

Čađenović je kazao da je kriminalna organizacija za ubistvo u Tivtu trebalo da dobije između 700.000 i 1,3 miliona evra, a za ubistvo koje je planirano u Podgorici 500.000 evra. Za ubistvo koje je planirano u Baru kriminalnoj organizaciji je trebalo da bude isplaćeno oko 50.000 evra i to samo neposrednim izvršiocima, dodao je tužilac.

On je ponovio i detalje iz istrage oko hapšenja u Budvi osumnjičenih S. S. i Lazara Ilića za koje se veruje da su u jednom lokalu u Budvi trebalo da ubiju M.LJ. K.

Podsetimo, 22. januara u Tivtu sprečeno je ubistvo Beograđanina Veljka Belivuk, koji je u Crnu Goru doputovao 17. januara zajedno sa Markom Miljkovićem. Oni su prema informacijama bezbednosnih službi Crne Gore bili gosti Radoja Zvicera, navodno, jednog od vođa "kavačkog klana".

(Kurir.rs/ Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track