Najnovije vesti

KAJEM SE, NE PROĐE DAN, A DA SE NE SETIM TOGA: Aleksandar je zgazio Pavla (17) letos na pešačkom! MILIKIĆ PRIZNAO KRIVICU
Foto: Kurir/ Jelena Rafailović, Privatna Arhiva

suđenje

KAJEM SE, NE PROĐE DAN, A DA SE NE SETIM TOGA: Aleksandar je zgazio Pavla (17) letos na pešačkom! MILIKIĆ PRIZNAO KRIVICU

Crna Hronika

Aleksandar Milikić koji je letos na Petlovom brdu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Pavle Stanković (17) priznao je danas u Višem sudu u Beogradu krivicu.

Kako je rekao on se kaje i ne osporava optužnicu, koja ga tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Pošto je odbrana prihvatila sve dokaze tužilaštva, a niko nije imao novih, Milikiću je presuda zakazana za 10. februar.

On je u sudnici ispričao da je tog dana radio od sedam ujutru i da je u 17.30 došao kući. Bio je umoran i gladan, jer ceo dan ništa nije jeo, a u frižideru nije bilo hrane, pa je poručio preko aplikacije na telefonu.

- Tada sam popio dva piva, i kad mi je stiglo obaveštenje da jelo mogu da mi isporuče tek za sat i po odlučio sam da kombijem odem do najbližeg fast fuda, jer je napolju pljuštala kiša - kazao je Milikić. - Inače kombi nikada ne koristim privatno, jer gazda to nije dozvoljavao. Pri povratku kući, video sam da gradski autobus ispred mene odjednom usporava i misleći da staje na stanici, po inerciji sam krenuo da ga obilazim. Od njega nisam odmah video pešaka, a i bila je slaba vidljivost, jer rasveta nije jaka i pljuštala je kiša. Kad sam ga opazio cimnuo sam volan, ali sam ga nažalost udario. Izgubio sam kontrolu, pa udario i u parkirano vozilo.

Pre nesreće imao svega osam meseci iskustva u vožnji

U završnim rečima tužilaštvo je tražilo da se Milikić osudi, jer se nije pridržavao niza saobraćajnih propisa i izaivao je nesreću u kojoj je na pešačkom prelazu poginuo Pavle Stanković, koji na to ničim nije uticao. Njegov branilac Đorđe Kalanj ukazao je da odbrana ništa nije dovodila u sumnju, da se Milikić iskreno kaje, da nije uočio pešački prelaz, da ranije nije osuđivan, a da je pre nesreće imao svega osam meseci iskustva u vožnji.

Optuženi kaže da je tad izašao iz kombija i uhvatio se za glavu:

- Bio sam u šoku i vikao sam da zovu policiju i hitnu. Pušio sam cigarete jednu za drugim i čekao da dođu. Ovo mi nije nikakvo opravdanje, mnogo mi je teško, ne prođe dan, a da se ne setim, ali samo pričam šta se desilo. Majka sestra i ujak su više puta pokušavali da izjave saučešće njegovoj porodici, ali su oni to odbijali i ja ih razumem. Na pitanja sudije Milikić je rekao da ne osporava da je imao 1,17 promila alkohola u krvi, da je vozio 70 kilometara na čas, a bilo je dozvoljeno 50 i da zna da to nije dozvoljeno.

 Kurir.rs/Novosti

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...