Nebojša Milosavljević protumačio

ADVOKAT OBJASNIO ČITAV TOK POSTUPKA MIKI ALEKSIĆU: Pravosuđe na ispitu, ovoliko bi moglo da traje suđenje (KURIR TELEVIZIJA)

Crna Hronika -

U Višem tužilaštvu u Beogradu vodi se istraga protiv reditelja i učitelja glume Miroslava Mike Aleksića zbog sumnje da je izvršio osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji nad šest učenica njegove škole među kojima su i poznate glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić. Aleksić je uhapšen 17. januara i od tada je u pritvoru. Na saslušanju je negirao izvršenje krivičnog dela, a kada bi suđenje moglo da počne za Kurir televiziju je objasnio advokat Nebojša Milosavljević.

"Optužnica bi trebalo da se digne u roku od šest meseci. Ukoliko tužilaštvo ne digne optužnicu, pritvor se automatski ukida. Ali, ima dosta oštećenih, pitanje je kakav je kvalitet dokaza, kakavi su relevantni dokazi... Svaki dokaz je sam za sebe veliki dokaz, medicinski dokazi su najjači dokazi, ali s obzirom na protok vremena vidimo da njih nema, ovo što su uglavnom izjavili oštećeni u toku istražnog postupka, zatim ako postoje neki svedoci, onda dokazi stručnjaka veštaka, pogotovo psihijatra i psihologa... Kompleksno je pitanje, ipak smo na početku", objasnio je beogradski advokat.

Milosavljević smatra da bi suđenje, u slučaju da uopšte dođe do optuženja, moglo da se završi za oko dve godine.

"To bi bio neki rok, ali ne znači da sam u pravu, jer neka suđenja traju i po deset godina", naglasio je on i dodao da je pravosuđe sada na ispitu.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TV UŽIVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track