ZGAZIO JE VEĆ MRTVOG ČOVEKA: Prokupčaninu preti najmanje tri godine zatvora
Foto: Profimedia

NESVAKIDAŠNJA NESREĆA

ZGAZIO JE VEĆ MRTVOG ČOVEKA: Prokupčaninu preti najmanje tri godine zatvora

Crna Hronika -

Starije oštećeno lice je zadobilo povrede glave i prelome koji ne mogu da se dogode usled pada

Predragu D. (49) iz Prokuplja preti najmanje tri godina zatvorske kazne jer je pre dve godine, 27. februara, pijan zgazio sugrađanina T.M.(88) koji je, prema ranijim tvrđenjima, već bio mrtav jer je čovek umro na kolovozu u Ulici Miloša Obilića gde se nesreća i dogodila.

Kaznu od tri godine danas je zatražilo Više javno tužilaštvo tokom završne reči dok je odbrana tvrdila da Predrag D. nije izvršio krivično delo protiv bezbednosti u saobraćaju jer je jadni starac već bio mrtav tako da je njegov advokat tražio oslobađajuću presudu.

On je nesrećnog čoveka pregazio svojim automobilom "BMW", a njegova sudbina će se znati 10. februara za kada je zakazano izricanje presude.

- Starije oštećeno lice je zadobilo povrede glave i prelome koji ne mogu da se dogode usled pada.

Veštak saobraćajne struke je utvrdio da je optuženi mogao blagovremeno da vidi osobu koja leži na kolovozu i da ga zaobiđe. Njegove čulne i motoričke sposobnosti su takođe pod znakom pitanja jer je u sebi imao 1,33 promila alkohola u krvi. Sve to pokazuje da nije bio sposoban za vožnju pa se zato i traži kazna od najmanje tri godine zatvora - rekla je zamenik VJT u Nišu Mirjana Velimirović.

Advokat u završnoj reči osporio je navode tužilaštva. - Veštak je rekao da se Predrag D. kretao 20 kilometara na sat, ali da se tačna brzina ne može utvrditi. Na putu je već bila opasna situacija na putu, izuzimajući krivicu mog branjenika - naveo je njegov advokat.

(Kurir.rs / M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja