STEFANA (18) SU MUČKI TUKLI DO SMRTI: Juče je njegova majka OD MUKE IZAŠLA IZ SUDNICE, pregledani su KLJUČNI DOKAZI
Stefan Filić, Foto: Privatna Arhiva

NASTAVAK SUĐENJA

STEFANA (18) SU MUČKI TUKLI DO SMRTI: Juče je njegova majka OD MUKE IZAŠLA IZ SUDNICE, pregledani su KLJUČNI DOKAZI

Crna Hronika -

Suđenje za ubistvo Stefana Filića (18) iz Velike Plane nastavljeno je juče pred Višim sudom u Smederevu gledanjem snimaka sa sigurnosnih kamera kluba "Brodolom", gde se dogodio zločin.

Jučerašnje ročište održano je tačno godinu dana od kada je tinejdžer preminuo u bolnici od povreda koje je zadobio, kada su ga, kako stoji u optužnici, nasmrt pretukli Nikola Bojović (20) i Mitar Pandurević (20) iz Velike Plane.

Kako priča Stefanova tetka Javorka Marković, jučerašnje suđenje bilo je emotivno i teško za njegovu porodicu, pogotovu zato što su prvi put gledali snimke batinanja njihovog dečaka.

- Njegova majka nije smogla snage da gleda i izašla je sa sudenja, a mi smo se pripremili psihički. Na snimku se jasno vidi, a što je i ranije potvrđeno, da je Nikola Bojović dva puta udario Stefanovog mlađeg brata. Stefan mu je prišao, videlo se da drži ruke u džepovima i mirnim putem, spuštenih ruku mu se obratio - kaže Stefanova tetka.

Prema njenim rečima, snimak je tu zaustavljen, jer je bilo nejasnoća na njemu, koje je sud želeo da reši.

- Bila je veća udaljenost te je naloženo dopunsko veštačenje koje će uveličati učesnike tuče. Pre toga trebalo bi da se pojave svedoci koji su izostali s ovog ročišta, a koji bi trebalo da ispričaju ko se gde nalazio u vreme tuče - objaš- njava ona.

Takođe, pregledan je snimak sa radnje koja se nalazi u blizini mesta zločina. Na tom snimku se jasno vidi kako Bojović i Pandurević napuštaju mesto zločina malo bržim korakom, ali kao da se vraćaju sa pića. Tu se vidi njihovo bezobzirno ponašanje, ostavili su Stefana na ulici da umre - naglašava njegova tetka.

Na jučerašnjem ročištu, kako dodaje, saslušani su psiholog i psihijatar koji su veštačili okrivljenog Bojovića i Pandurevića, a koji su ukazali da su mladići bili svesni dela koje čine - uračunljivi.

- Utvrđeno je da su bili svesni događaja - Bojović je tačno znao gde se ko gde nalazio, bio je svestan iako su bili u alkoholisanom stanju. Analiza krvi je pokazala da je Bojović imao 1,7 promila, a Pandurević 1,35, što ukazuje da su bili u stanju opuštenosti - ukazala je tetka ubijenog tinejdžera. Sledeci pretres zakazan je za 26. februar, kada će biti saslušani mladići koji su prisustvovali tuči.

Podsećanja radi, Stefana Filića su 2. februara ispred kluba ,,Brodolom" napali dve godine stariji mladići. Prethodno su se ustremili na njegovog mladeg brata, a kada je Stefan stao u njegovu zaštitu pokušavajući da smiri situaciju, umesto da odustanu, napadači su se ustremili na njega.

Pao je na zemlju, a oni su nastavili da ga udaraju i šutiraju. Nasilnici su zatim pobegli, a prolaznici su pozvali policiju i Hitnu pomoć koja je Stefana sa teškim povredama prevezla u bolnicu ,,Stefan Visoki" u Smederevskoj Palanci, ali je zbog težine povreda odmah morao biti transportovan u Beograd.

Nesrećni Stefan, inače maturant Ekonomske škole u Velikoj Plani, preminuo je kasnije od posledića povreda u bolničkoj postelji. Nikola i Mitar su posle hapšenja saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani, ali su tada bili osumnjičeni za nanošenje teških telesnih povreda.

Međutim, posle smrti Stefana Filića, po koga je koban bio izliv krvi na mozak, kako su pokazali nalazi obdukcije, sagledane su sve okolnosti dogadaja, pa je slučaj prešao u nadležnost Višeg tužilaštva u Smederevu, koje uhapšene tereti za teško ubistvo.

(Kurir.rs / Blic.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track