UBISTVA, PREBIJANJA NASMRT, UDESI: Ovo su krivična dela koja povezuju Belivuka, Miljkovića, Karapandžića i Tadića
Foto: Kurir, Mondo/Stefan Stojanović, Privatna Arhiva, Dado Đilas

velika akcija policije

UBISTVA, PREBIJANJA NASMRT, UDESI: Ovo su krivična dela koja povezuju Belivuka, Miljkovića, Karapandžića i Tadića

Crna Hronika -

Boris Karapandžić, Milovan Tadić i Marko Miljković pali su danas zajedno sa Veljkom Belivukom u velikoj policijskoj akciji kada je uhapšeno ukupno 17 osumnjičenih za razna krivična dela. Kako smo nezvanično saznali, a još nije potvrđeno uhapšeni su navijač zvani Sale Struja i Marko Budimir. Dobro poznati članovi kriminalne grupe koju predvodio Veljko Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković,činili su mnoga dela protiv zakona zbog kojih su javnosti poznati od ranije.

Sudi mu se za ubistvo

Milovan Tadić, bivši šef obezbeđenja kluba "Tilt", kome se inače sudi da nasmrt pretukao Slobodana Vukića, takođe je uhapšen danas.

Sukob u beogradskom noćnom klubu "Tilt" dogodilo se decembra 2015. godina kad je ubijeni Slobodan izašao u provod sa svojim prijateljima. Oko tri ujutru je slučajno oborio čaše na šanku i obezbeđenje ga je izbacilo napolje. Dok su ga držali i vukli napadači su ga udarali po glavi.

Milovan Tadic
foto: Kurir

Kad su ga izbacili Slobodan se vratio na ulaz i vikao: "Ko me je udarao?"

Tada je navodno izašao Milovan Tadić i šutnuo ga nogom u stomak. Slobodan je posle prevezen u Urgentni centar gde je utvrđeno da mu je pukla slezina i oštećena jetra. Pao je u komu iz koje se više nije budio. Preminuo uveče na Božić 7. januara 2016. godine.

Prema našim navodima Tadić je navodno danas bio spreman da policijskim organima oda određene detalje i važne informacije o vođama navijača, tačnije učesnika u krivičnim delima koji su jutros i danas uhapšeni.

hapsenje, Velja Nevolja
foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Veljin huligan"

Boris Karapandžić (34), jedan od pripadnika nekadašnje grupe Janjičari, a sada Principi, koju predvodi Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, jedan od od uhapšenih danas u velikoj akciji policije i Bezbednosno-informativne agencije.

Karapandžič je jedan od huligana koji je sa Veljinom ekipom upao u klub "Komitet" u Beton Hali pre dve godine kada su polupali ceo klub, pretukli obezbeđenje i goste kluba. Karapandžić je zbog nasilničkog ponašanja u "Komitetu" bio u kućnom pritvoru.

Boris Karapandžić
foto: Privatna Arhiva

Karapandžić iza sebe ima i proces zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao 2019. godine kada je usmrtio pešaka u Beogradu. On je tada bio za volanom "ševroleta", pregazio je pešaka u trenutku kada je pokušavao da pretrči auto-put. On je u trenutku udesa imao nanogicu zbog ranijeg krivičnog dela.

Sukob s Vavićem

Inače, navijač poznat i po nadimku Karapandža i ranije je bio u žiži javnosti. Osuđivan je zbog droge, držanja oružja, ali i incidenta u kafiću "Holivud", koji je bio u vlasništvu drugog navijača Partizana - Aleksandra Vavića.

Aleksandar Vavić
foto: Nebojsa Mandic

- Demoliranje Vavićevog kafića na Karaburmi dogodilo se u decembru 2013. Policija je tada uhapsila grupu huligana, među kojima je bio i Boris Karapandžić. Tokom suđenja je priznao krivicu, ali je tvrdio da je kobne večeri došao u kafić da razgovara s Vavićem, jer ga je prethodno u Karađorđevom parku napala grupa mladića uz reči "ovo ti je od Vavića" - rekao naš izvor ranije.

Bio je glavni pored Nevolje

Marko Miljković, smatram je za Belivukovu "desnu ruku" u izvršavanju prljavih poslova, a on je zajedno sa njim bio optužen za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, inače Miljkovićevog kuma.

Milošević je izrešetan na tramvajskim šinama 30. januara 2017. godine u sačekuši u blizini stana u kojem je živeo u Ulici 27. marta u Beogradu. Napadač je u Miloševića ispalio deset hitaca iz škorpiona, dok je on pokušavao da pobegne.

Marko Miljković, Veljko Belivuk, Zatvor
foto: Dado Đilas

I Miljković i Belivuk su 2018. oslobođeni krivice za učestvovanje u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića. Žena ubijenog karatiste, Violeta Milošević, ranije je izjavila da je Miljković nagovarao Miloševića na osvetu.

Kako je na konferenciji za medije rekao ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin, danas je pohapšeno 17 članova organizovane kriminalne grupe koju su predvodili uprav Belivuk i Miljković.

(Kurir.rs/ M.V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja