SPECIJALCI DVORIŠTE VELJINE VIKENDICE PREKOPAVAJU BAGERIMA: Potraga za ostacima tela žrtava, ISUŠUJU I BUNARE!
Foto: Zorana Jevtić, Starsport

KURIR SAZNAJE!

SPECIJALCI DVORIŠTE VELJINE VIKENDICE PREKOPAVAJU BAGERIMA: Potraga za ostacima tela žrtava, ISUŠUJU I BUNARE!

Crna Hronika -

Sumnja se da su tela Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića zakopana na imanju u Ritopeku, koje je Veljku Belivuku ustupio
jedan od članova njegove grupe

Policija je juče, treći dan zaredom, obavljala uviđaj u vikendici u Ritopeku kod Beograda za koju se sumnja da je mesto na kom su mučeni i brutalno ubijeni navijač Partizana Goran Veličković Goksi, pripadnik bande Pink Panteri Milan Ljepoja, i Zdravko Radojević, navijač Crvene zvezde, za čije se likvidacije sumnjiči organizovana kriminalna grupa sa uhapšenim Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja, i Markom Miljkovićem na čelu!

1 / 9 Foto: Zorana Jevtić

Pretpostavlja se da su baš u ovoj kući na tri sprata, opasanoj visokom ogradom i pokrivenom najsavremenijim video-nadzorom, vršeni najmonstruozniji zločini. Inače, kuća je u vlasništvu Vlade Draganića, koji je uhapšen s Belivukom, Miljkovićem i još 20 pripadnika njihove grupe.

Ritopek, štek, Velja Nevolja
foto: Zorana Jevtić

Tragovi kiseline i krvi

- Žandarmerija i pripadnici SAJ sa dugim cevima, inspektori u civilu, ali i pripadnici drugih jedinica MUP, od četvrtka češljaju vikendicu, dvorište i okolinu. U kući su navodno nađeni tragovi krvi i DNK, kao i drugi dokazi o tri ubistva - kaže izvor i nastavlja:

Žrtve Ljepoja i Veličković
Žrtve Ljepoja i Veličkovićfoto: Privatna Arhiva

- Sumnja se da su i Veličković i Ljepoja i Radojević satima mučeni, a da su im tela osakaćena, glave odsečene, ali i ekstremiteti. Tragajući za ostacima njihovih tela, policija je bagerom prekopavala dvorište vikendice, ali i šumicu koja se nalazi s jedne strane kuće, tragajući za njihovim ostacima.

Ritopek, štek, Velja Nevolja
foto: Zorana Jevtić

Takođe, isušivali su i binare, jer se sumnja da su oružje, odeću i druge predmete pripadnici klana Velje Nevolje bacali u njih kako bi se otarasili dokaza. Sumnja se da su neke tragove i delove istopili kiselinom, a ono što nisu mogli na taj način da unište, zakopavali su i bacali u bunare.

Tokom uviđaja na mestu zločina policija je pronašla i mesta u šumarku i dvorištu na kojima je Veljina ekipa spaljivala dokaze o svojim zlodelima, ali i hemikalije kojima su čistili kuću i okućnicu posle smaknuća.

Višespratnica opasana zidinama

Meštani ovog dela Ritopeka kažu da se kuća, koju je sada okupirala policija, nalazi u vikend-naselju i da je prilično usamljena, odnosno, s jedne strane se nalazi šumarak, s druge je opasana visokom ogradom, a u neposrednoj blizini nema drugih objekata.

- Ova kuća na tri sprata, sa roze fasadom, izgrađena je pre 10 godina. Odmah je urađena visoka ograda i postavljene su kamere koje gledaju na ulicu. Ne znam ko je vlasnik, niti šta se unutra dešavalo - priča meštanin.

- Istina, bilo mi je čudno otkud tolika ograda i tolike kamere, a tek sad shvatam da su se tu dešavale stravične stvari, daleko od očiju svih, jer ovde su mahom vikendaši, pa gotovo da i nema nikoga.

Pored Žandarmerije i SAJ, u dvorište štek vikendice juče je uvezena i marica, a istražitelji su čitavog dana iznosili dokaze iz kuće.

Kako je Kurir već pisao, ova vikendica u Ritopeku nije jedina štek vikendica koju su, kako se pretpostavlja, koristili Belivuk i njegova okrutna ekipa. Policija je otkrila njihove štekove i u okolini Pančeva, Loznice, Gornjeg Milanovca, na Rudniku, ali je utvrđeno da je mesto zločina upravo ova vikendica u Ritopeku.

Prekoputa Pančeva

PAŽLJIVO BIRANE LOKACIJE

Ritopek, štek, Velja Nevolja
foto: Zorana Jevtić

Naš izvor objašnjava da je interesantno to što se ova vikendica nalazi tačno prekoputa Pančeva, odnosno strelišta Ponjavice, gde je okrutni klan navodno vežbao pucanje.

- Ritopek i Pančevo deli Dunav. Pretpostavlja se da grupa nije slučajno odabrala baš ove lokacije. Tu im je, kako se sumnja, bilo zgodno da prelaze čamcima s jedna na drugu stranu, prevoze oružje i narkotike - kaže izvor.

Zločin iz 2009. godine

PORED VIKENDICE UŽASA ZAPALJEN LEŠ

Darko Delic, ubijen
foto: Marina Lopičić

Na samo 500 metara od vikendice koju su jake policijske snage juče pretresale nalazi se kontejner u kome je 2009. pronađen zapaljen leš Darka Delića (21) s Karaburme. Delić je prvo ubijen hicem u glavu, pa potom bačen u kontejner u naselju Livadice u Ritopeku. Osumnjičeni za ubistvo D. O. uhapšen je sedam godina kasnije, na osnovu DNK tragova, a i on se dovodio u vezu s jednom navijačkom frakcijom Partizana.

Ministar unutrašnjih poslova

VULIN: SNAJPER JE MOŽDA BIO ZA VUČIĆA

Aleksandar Vulin, Aleksandar Vucic, snajper
foto: Ana Paunković, Tanjug Rade Prelić

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, potvrdio je juče da je u jednom od štek stanova Belivukovih saradnika pronađen snajper s prigušivačem.

Kako je ministar istakao gostujući na TV Prva, istraga će utvrditi za koju nameru je posedovan i za šta je korišćen snajper sa prigušivačem i većom količinom municije.

- Istraga će utvrditi koji su motivi, ali jedini čovek čija bi smrt zaustavila borbu protiv mafije bio bi Aleksandar Vučić. Jedini čovek čije bi ubistvo paralisalo čitavu državu i uvelo je u tešku političku nestabilnost i možda zaustavilo borbu protiv mafije bio bi Aleksandar Vučić - rekao je Vulin.

- Drogu smo našli svuda, u skoro svakom stanu. Droga, oružje, novac... Ono što nismo očekivali jeste pronalazak snajpera sa prigušivačem. To ne služi za obračun mafijaša. Snajperi se koriste za likvidacije onih koji mogu da vam jako naude, koji imaju veliku političku važnost. Da li su mogli da likvidiraju mene?

Mogli su. Da li bi to rešilo njihove probleme? Ne bi. Jedini čovek čijom bi se likvidacijom obustavila organizovana borba protiv kriminala bio bi Aleksandar Vučić.

Inspekcija

RUŠE MALU ŠILEROVU?

vila, Konjarnik, Zvezdara, Velja Nevolja, Veljko Belivuk
foto: Ana Paunković

Vila na Konjarniku, koju je navodno počeo da zida Veljko Belivuk, trebalo je da bude srušena još u avgustu 2020, kada je gradski građevinski inspektor izdao rešenje o zabrani radova i rušenju nelegalnog objekta. Investitori su mesecima odbijali da prime rešenje inspekcije, pa je ono i dalje „na dostavi“. Belivuk je vilu gradio po ugledu na onu u Šilerovoj ulici u Zemunu, u kojoj su živele vođe zemunskog klana. I zdanje u Šilerovoj je srušeno nakon rušenja zemunskog klana.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja