U PRIHVATNOM CENTRU KOD KIKINDE OPŠTA MAKLJAŽA, POTUKLO SE 8 MIGRANATA! Sevali noževi i ašovi, neki su u bolnici sada
Foto: Kurir.rs / S.U.

Nije prvi put

U PRIHVATNOM CENTRU KOD KIKINDE OPŠTA MAKLJAŽA, POTUKLO SE 8 MIGRANATA! Sevali noževi i ašovi, neki su u bolnici sada

Crna Hronika -

U Prihvatnom centru kod Kikinde, u nedelju tokom popodnevnih časova, izbila je tuča između migranata, tokom koje su osmorica mlađih muškaraca, starosti između 20 i 30 godina zadobili povrede, saznaje Kurir.

Oni su sanitetskim vozila dovezeni u kikindsku bolnicu iz desesetak kilometara udaljenog Prihvatnog centra, koji se nalazi u nekadašnjoj upravnoj zgradi Poljoprivrednog preduzeća "29. novembar":

- Dvojica su zadržana u bolnici. Jedan migrant je hitno operisan, a drugi zadržan na Odeljenju urologije. Ostali su pušteni nakon što su im povrede zbrinute na Prijemnom odeljenju. Povrede kod svih migranata su nanete oštrim predmetima- saznali smo od u ovaj krvavi incident dobro obaveštenog izvora. Povređenim migrantima su konstatovane ubodne rane u predelu butina, glave i drugih delova tela.

Kikinda
foto: Kurir.rs / S.U.

Navodno su tokom masovne makljaže korišćeni noževi i ašovi po leđima.

Policija je reagovala, ali se nije oglasila zvaničnim saopštenjem.

Incidenti poput ovog nisu neuobičajeni, naročito otkako ovde više ne borave porodice, nego isključivo samci.

Kikinda
foto: Kurir.rs / S.U.

Prihvatni centar je utočište migrantima iz Sirije, Bangladeša, Maroka, Alžira… Prihvatni centar zvanično je otvoren 2017. godine, a u rekonstrukciju objekta uloženo je 250.000 dolara, Novac je donirala Katolička organizacija za pomoć (CRS) iz SAD.

Prema ranijim podacima, kapacitet Prihvatnog centra podrazumeva smeštaj 250 osoba, ali se u ovom objektu nalazi veći broj migranata.

Kikinda
foto: Kurir.rs / S.U.

Kurir.rs /S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track