MILANA LJEPOJU NAMAMILI U BEOGRAD, LIKVIDIRALI U RITOPEKU, PA TRAGOVE UKLANJALI KISELINOM: Detalji ubistva Pink Pantera iz Niša
Foto: Starsport©, Privatna Arhiva

jezivo

MILANA LJEPOJU NAMAMILI U BEOGRAD, LIKVIDIRALI U RITOPEKU, PA TRAGOVE UKLANJALI KISELINOM: Detalji ubistva Pink Pantera iz Niša

Crna Hronika -

Milan Ljepoja iz Niša, nekadašnji vođa "Pink Pantera", navodno je ubijen od strane kriminalne grupe koju su predvodili Veljko Belivuk (38), zvani Velja Nevolja i njegova "desna ruka" Marko Miljković Mare.

Tužilaštvo za specijalni kriminal pokrenulo je istragu protiv Belivuka i protiv čak 21 njegovih saradnika. U naredbi za sprovođenje istrage, navodi se kako je ova grupa mamila žrtve, odvozila ih u kuću specijalno namenjenu za ubistva, a "hemijska sredstva" su korišćena da se otklone tragovi.

Tužilaštvo tvrdi da su izvršena na sličan način. Članovi Belivukove grupe su namamili žrtve, kidnapovali ih i odvezli do kuće u Ritopek, u kuću u vlasništu Vlade Draganića. Ova kuća je bila dobro obezbeđena, imala je najsavremeniji video-nadzor i bila je opasana visokom ogradom.

Milan Ljepoja, Pink Panter
foto: MUP

Prema pisanju beogradskih medija, Belivukova grupa likvidirala je Ljepoju jer je navodno planirao da ubije jednog njenog njihovog člana - Marka Andrića. Navodi se da su ga početkom novembra prošle godine namamili da dođe iz Niša, gde je živeo, u Beograd. Na parkingu u blizini "Laste", na autoputu ka Nišu, u kolima "pasat" sačekao ga je osumnjičeni Dejan Tešić i odvezao do kuće u Ritopeku koju je grupa koristila za kriminalne radnje, tvrdi tužilaštvo.

Tu su ubili Ljepoju, a potom pokušali da unište tragove tako što su spalili njegovu odeću i koristili hemijska sredstva kako bi očistili prostorije i otarasili se leša.

Inače, grupa Velje Nevolja se zasad sumnjiče za tri krivična dela ubistva - navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija, kao i "pink pantera" Milana Ljepoje.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track