ODBRANA NEĐELJKA ĐUROVIĆA TVRDI: Mileusnić bi bio živ da je medicinsko osoblje dobro brinulo o njemu
Foto: Printscreen/Instagram, Privatna Arhiva

saslušan sudski veštak za sudsku medicinu

ODBRANA NEĐELJKA ĐUROVIĆA TVRDI: Mileusnić bi bio živ da je medicinsko osoblje dobro brinulo o njemu

Crna Hronika -

Suđenje Neđeljku Đuroviću (31) povodom optužbi za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem sudskog veštaka za sudsku medicinu.

On, za razliku od prethodnog veštaka, koji je preminuo, tvrdi da Miloš nije uboden s preda, već bočno, što odbrana optuženog osporava. Odbrana je danas čak iznela i tvrdnju da bi Mileusnić bio živ da je medicinsko osoblje dobro brinulo o njemu.

Neđeljko Đurović, Miloš Mileusnić
foto: Privatna Arhiva

Ðurovićeva odbrana je za ovo ročište, angažovala i svog stručnog savetnika za sudsku medicinu, međutim, doktorka koja je trebalo danas da se pojavi, nije došla, već je svoj iskaz dala u spisu koji je čitan na sudu.

Pošto osporava nalaz veštaka, Neđeljkov advokat je tražio da se utvrdi tim ljudi koji će u vezi sa svim da da svoje mišljenje, a o čemu sud tek treba da donese odluku.

Sledeće ročište je zakazano za 10. mart, a na njemu bi trebalo da se uradi antropološko veštačenje.

Ðurović je u februaru 2020. godine na početku suđenja, negirao da je 27. januara 2019. godine rano ujutru na smrt izbo nožem Mileusnića. Uhapšen je ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina do 40 godina zatvora.

Prema pisanju medija, Đurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track