DA LI JE VELJINA EKIPA POVEZANA SA NESTANKOM VUKIĆEVICA I DVOJICE CRNOGORACA: Nema ih više od 4 meseca, svi nestali istog datuma
Foto: printscreen Facebook

ISTRAGA SE NASTAVLJA

DA LI JE VELJINA EKIPA POVEZANA SA NESTANKOM VUKIĆEVICA I DVOJICE CRNOGORACA: Nema ih više od 4 meseca, svi nestali istog datuma

Crna Hronika -

Misteriozni nestanci dvojice Crnogoraca, Adisa Spahića i Damira Hodžića, za koje se sumnja da bi mogli biti povezani sa nestankom Beograđanina Lazara Vukićevića, trebalo bi uskoro da dobiju svoj epilog.

Naime, operativci kriminalističke policije, tokom predistrage svih nedela kriminalne grupe Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja i Marka Miljkovića Mareta, na pragu su da, pored tri ubistva, rasvetle otmicu i nestanak Lazara Vukićevića.

Da su nestanci dvojice Crnogoraca i Beograđanin povezani govore i ranije informacije koje su se pojavljivale u medijima. Tačnije, Vukićević je nestao u noći između 13. i 14. oktobra prošle godine na Banovom brdu. Krenuo je na dogovoreni susret svojim blindiranim vozilom i više nije viđen. Ni on, ni automobil. Istog datuma trag se izgubio i Spahiću i Hodžiću. Oni su navodno ilegalno prešli granicu Crne Gore kako bi se u Beogradu susreli sa Vukićevićem.

Veljko Belivuk
foto: AP/Darko Vojinović

Takođe, od ranije postoji operativni podatak da se pre nestanka Lazar Vukićević, telefonom čuo upravo sa Hodžićem. Beogradska policija ni nekoliko meseci ranije nije isključivala mogućnost da je Hodžić bio "mamac" za Vukićevića i da iza njihovog nestanka stoji kriminalna grupa iz Beograda, bliska "kavačkom klanu".

Među osumnjičenima u ova tri slučaja mogao bi da se nađe i bivši visoki službenik MUP Srbije, koji je pomagao u uklanjanju tragova.

Do bitnih dokaza policijske inspektore odveli su snimci nadzornih kamera, ali i svedočenja osumnjičenih, koji su se u ovoj velikoj akciji hapšenja članova organizovane kriminalne grupe, našli iza rešetaka. Neki od njih bili su spremni da progovore.

Spahić je tog 14. oktobra, oko 11 sati krenuo iz Bara ka Podgorici da "negde odveze svog šuru Damira Hodžića". Prema policijskim informacijama, dan ranije Hodžića je iz Bara, u kojem je ilegalno boravio, do nadomak Podgorice dovezao njegov otac.

Adis Spahić
Adis Spahićfoto: printscreen Facebook

Policija nije uspela da im uđe u trag, ali navodno postoji snimak sa nadzorne kamere koji je zabeležio njih dvojicu u istom automobilu.

Spahićeva majka Mirsada je ranije kazala da mesec dana ne zna ništa o sinu, koji je 14. oktobra izašao iz njihovog frizerskog salona i obećao da će se vratiti popodne.

Prema saznanjima iz istrage, signal Spahićevog mobilnog telefona poslednji put je evidentiran nepuna četiri sata nakon što je prošao kroz Sozinu. Međutim, nije precizirano gde se on tada nalazio. Taj Baranin nestao je na putu od Bara ka Podgorici, a navodno od tada nema ni Hodžića.

Inače, sumnjalo se da je njegov šurak Hodžić jedan je od najbližih saradnika ubijenog Baranina Alana Kožara. Ta kriminalna grupa godinama je usko srađivala sa zemunskim i škaljarskim kriminalnim klanom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track