slučaj koji je uznemirio beograd

KURIR SAZNAJE! Uhapšena dvojica osumnjičenih za ubistvo u kući na Zvezdari, u kojoj je vlasnik ugušen jastukom i izboden nožem

Crna Hronika -

BEOGRAD - Dvojica osumnjičenih za ubistvo u porodičnoj kući u Pešterskoj u Malom Mokrom Lugu na Zvezdari, koje se dogodilo krajem januara, uhapšeni su, nezvanično saznaje Kurir.

Vlasnik kuće Dragan V. (60) tada je svirepo ubijen, pred zoru je ugušen jastukom i izboden nožem.

Saopštenje MUP

Beogradska policija uhapsila je i privela tužilaštvu N. J. (25) i Đ. R. (25) zbog sumnje da su 26. januara na Zvezdari, provalili u kuću 61-godišnjeg muškarca i oštrim predmetom mu zadali ubodne rane od kojih je on preminuo. Potom su kako se sumnja, izvršili premetačinu u kući i pobegli. Objica se terete za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, saopštio je MUP. Đ. R. je osumnjičen i da je, u januaru, na području Valjeva, izvršio tri razbojništva - na benzinskoj pumpi i u dve apoteke. Protiv njega će biti podneta i krivična prijava nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo.

Podsetimo, podstanarke koji su živele na prvom spratu kuće prijavile su policiji u toku noći zapomaganje ali nisu smele da siđu posle čega je utvrđeno da je njihov stanodavac svirepo ubijen.

Podsetimo, prema tadašnjim informacijama pretpostavljalo se da je motiv svirepog zločina pljačka iako kuća nije bila ispremetana.

Draganov komšija tada je kazao da je ubijeni penzioner bio rodom iz Valjeva i da je pre šest-sedam godina kupio kuću u Malom Mokrom Lugu, čiji je sprat izdavao a u prizemlju živeo.

(Kurir.rs/J.R./Foto: Arhivska fotografija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja